Állt a bál: Schmitt Pál azt se tudta, hogy mit javasolt

/ 2010.11.18., csütörtök 20:00 /
Állt a bál: Schmitt Pál azt se tudta, hogy mit javasolt

Jó szándékkal is dolgozatnak nevezhető anyagról, és olyan hibáról beszél az illetékes, ami miatt megtörtént a felelősségre vonás.

Sem a köztársasági elnök, sem pedig Kiss Norbert, a Köztársasági Elnöki Hivatal Társadalmi Kapcsolatok Hivatalának vezetője nem látta azt az anyagot, amely az alkotmány-előkészítő eseti bizottság honlapjára felkerült, és amely javaslatokat tartalmazott a készülő új alkotmányhoz.

Kiss Norbert csütörtökön, a Magyar Televízió Híradó című műsorában azt mondta: Schmitt Pál tájékoztatást kért tőle, miként fordulhatott elő az, hogy az államfő és a kommunikációért felelős, Társadalmi Kapcsolatok Hivatalának vezetője tudta nélkül nyilvánosságra került egy "jó szándékkal is dolgozatnak nevezhető anyag".

Közölte: sem az államfő, sem ő nem látta azt az anyagot, amely az alkotmány-előkészítő eseti bizottság honlapjára felkerült, és amely javaslatokat tartalmazott a készülő új alkotmányhoz. Ez egy olyan hiba volt, ami miatt megtörtént a felelősségre vonás - jelentette ki Kiss Norbert.

Elmondta: az államfő még szeptemberben küldött egy olyan levelet Salamon Lászlónak, a bizottság elnökének, melyben tisztán, világosan kifejtette azokat a gondolatokat, melyeket az alkotmányozás folyamatában fontosnak talált. Kiss Norbert úgy fogalmazott: egy új, nemzeti gondolkodásba az is belefér, hogy az ember tud bocsánatot kérni, bocsánatot kérni egy olyan tartalmi hibáért, amely például az evangélikus egyház vagy pedig a katolikus egyház tagjait érte.

Mint mondta, hamarosan olyan anyag kerül a bizottság elé, amelyet azután érdemes lesz betűről betűre vizsgálni.

Az origo hírportál múlt héten írt arról, hogy eltávolították az internetről Schmitt Pál köztársasági elnök hivatalának a készülő új alkotmányhoz írt javaslatait, amely szavaik szerint "fogalmi félreértést és számos helyesírási hibát is tartalmazott".

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.