Álomhitel Habony Árpád izraeli barátainak – 2,2 milliárdból indul a buli

/ 2017.05.10., szerda 16:40 /
Álomhitel Habony Árpád izraeli barátainak – 2,2 milliárdból indul a buli

A Gránit Bank 2,2 milliárd forintos kölcsönt nyújtott Habony Árpád izraeli barátainak, miután botrányos körülmények között (áron alul, egy játékboltos nő takarásában) megszerezték a Four Seasons mögötti irodaházat. Az állam nagyon szereti a Gagel családot.

Ez a sztori január 14. és 17. között kezdődött. A 444.hu végigközvetítette a budapesti Four Seasons mögötti, 8200 négyzetméteres épület (Zrínyi utca 3.) privatizációját. Az állami licit érdemi részében két strómangyanús személy vett részt: Rózsa Judit, egy budapesti játékbolt üzletvezetője és György Rudolfné, egy esztergomi iskola gazdasági ügyintézője. Végül előbbi vihette a portékát 3,87 milliárd forintért (ingatlanszakértők szerint ennek akár a dupláját is érheti az irodaház).

Később a Válasz.hu megfejtette, hogy a játékboltos nő mögött az EastCastle Investments Kft., e cég mögött pedig a Princess pékségláncot működtető Gagel család áll. Őket annak idején Habony Árpád grúz-izraeli barátaiként azonosítottuk. (Borítóképünkön a miniszterelnöki főtanácsadó épp összehajol Michael Gagellel.)

Most pedig azt olvastuk ki a hitelbiztosítéki nyilvántartásból, hogy ugyanennek az EastCastle Kft.-nek 2,2 milliárd forintos hitelt nyújtott a 45 százalékban állami tulajdonú Gránit Bank. Megvan tehát a forrás az ingatlan rendbetételéhez.

Vegyük végig újra:

1. Az állam értékes belpesti irodaházat szervez ki egy strómannak, aki mögött grúz-izraeli üzletemberek sunyulnak.

2. A sunyulást a hatalom nem tartja bűnnek; az állam egyik bankja feltétel nélkül bízik a transzparencia követelményeit tudatosan kijátszó csapatban.

Éljenek az egyenlők között élő egyenlőbbek!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.