Amin lenne gondolkodnivalója a Fidesznek

/ 2014.10.13., hétfő 09:31 /

Narancs maradt az ország – utolsó állapotában így nézett ki a vasárnapi percről percre tudósításunk címe. Nem véletlenül, hiszen a Fidesz megint nagyot nyert Budapesten is, országosan is. A szépséghibákról még sokat fogunk beszélni, közülük is leginkább a Jobbik előretöréséről (13 polgármestert adnak). Vagy ott van Botka László, aki egy személyben bizonyítja, hogy jó teljesítménnyel nyerhet ellenzéki erő.

Ám most figyeljünk Budapestre.

Tarlós István 2010-ben 321 908 szavazatot kapott, a voksok 53,37 százalékát. 2014-ben 290 675-en szavaztak rá, 49 százaléknyian.

Noha győzelme akkor is, most is nagynak számít(ott), '10-ben mégis sokkal többen húzták be rá az ikszet, pedig akkor legfeljebb a megelőlegezett bizalom és a Demszky-korszaknak szóló kritika hajthatta a szavazókat, tegnap már az elvégzett munkát kellett jutalmazni. Márpedig az utóbbi négy évben Budapest arányaiban sokkal többet kapott, mint az ország bármely más része.

És itt van nekünk Bokros Lajos, a százszorosan „terhelt” jelölt, aki:

  • minden idők egyik legnépszerűtlenebb magyar politikusa;
  • az utolsó pillanatban ugrott be a nevetségessé vált Falus Ferenc helyére;
  • mindent megtett, hogy összezavarja a baloldali szavazókat (MDF-es múlt, konzervativizmusának kényszeres hajtogatása);
  • céltáblát rakott magára a javaslatával, ami szerint meg kéne szüntetni a szubvenciót a BKV-jegyeknél (ez brutális drágulással járna);
  • személyével megosztotta az MSZP-t, eltántorította a PM-et;
  • olyan semmilyen, alig látható, vérgagyi kampányt vitt, mint eddig kevesen a magyar demokrácia történetében.

 

Nos, mint korábban megírtuk, ez a Bokros Lajos

mégiscsak összeszedte a szavazatok több mint 36 százalékát, összesen 213 550-et. Ez a szám sokkal nagyobb annál, mint amit az ingyenes BKV-val kampányoló Horváth Csaba gyűjtött. Rá ugyanis 2010-ben 177 000 érvényes voks érkezett. Tehát még egyszer: 213 000 áll szemben a 177 000-rel.

Ki kell tehát mondani: Bokros nem szerepelt rosszul. Bokros a körülményekhez képest nagyon jól szerepelt Budapesten. Ezen az idén harmadik győzelmét ünneplő Fideszben is el kell majd gondolkodni.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.