valasz.hu/itthon/nem-is-gondolta-volna-ki-penzeli-az-uj-luxusszallot-a-lanchidnal-120600

http://valasz.hu/itthon/nem-is-gondolta-volna-ki-penzeli-az-uj-luxusszallot-a-lanchidnal-120600

Amin mindenki kiakadt: ezt kevesen tudták Orbán tusványosi beszédéről

/ 2014.07.31., csütörtök 11:20 /
Amin mindenki kiakadt: ezt kevesen tudták Orbán tusványosi beszédéről

Kilenc év után újra olyan beszédet mondott Orbán Viktor a székelyföldi Tusnádfürdőn, amellyel sikeresen akasztotta ki politikai ellenfeleit. Az illiberális, munkaalapú demokráciáról vallott nézetek ugyanakkor korántsem újak. Exkluzív beszámolónk a friss Heti Válaszban.

A jubiláló, negyedszázados Tusványost (XXV. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor) a „Történetekből történelem” mottó jegyében szervezték idén, de ha a tábor bevonul a történelemkönyvekbe, az nem a nosztalgiázós szülinapi buli jelleg miatt lesz: Orbán Viktornak a nyári politikai idényt rendre meghatározó beszédei közül is kiemelkedik a múlt szombati. 

Míg tavaly a választásokra készülve biztonsági játékot játszott, nem „rongyolt neki” nagyon senkinek, idei „illiberális hitvallásával” rögvest kiverte a biztosítékot a hazai baloldalon. Pedig ami a lényeget illeti, abban sok új nem volt, legfeljebb a hangsúlyok lettek határozottabbak. Orbán nemhogy nem most temette először a liberalizmust, de a Fidesz közösségelvű szövetséggé szervezését is épp ennek a gondolatnak a jegyében indította el a Gesztenyéskertben, 2003-ban, pártja 17. kongresszusán. 

A csütörtöki Heti Válaszban bemutatjuk, hogy a beszéd tartalmi része régi pillérekre épült, csak a civilek betámadása és a részben téves példák voltak új elemek. Az új, versenyképessé tévő, liberálist meghaladó magyar modell kialakításához pedig a keleti országok (Szingapúr, India, Törökország, Kína) rendszereinek megértéséről, és nem másolásáról beszélt Orbán. „A kereszténység, a szabadság, az emberi jogok értékeit tiszteletben tartva” – vetette közbe. Ez az elem ki is maradt a tudósításokból. 

Összeállításunkból kiderül, miért feszengett Tusványoson a fideszes holdudvar, de évekre lebontva bemutatjuk a negyedszázados tábor történetét is. Részletek a július 31-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.