Árvíz: meghalt egy férfi!

/ 2010.06.06., vasárnap 19:36 /
Árvíz: meghalt egy férfi!

Kritikus a helyzet, többen bűnözőket láttak, ráadásul meghalt egy középkorú férfi.

Felsőzsolca odavan. A település egészét elvitte a víz, családok tucatjainak mindene odalett. Házak tucatjai dőltek össze, de ahol még állnak a falak, ott is siralmas a helyzet.

A Borsod Online híre szerint meghalt egy középkorú férfi: a vízzel elöntött házában megrázta az áram. A portál újságírói katasztrofális állapotokról számoltak be, mint írják, volt olyan, amikor fél óra alatt négy ház dőlt össze a szemük láttára.

Váratlanul támadott a Sajó és a Kis-Sajó: a helyiek este még nyugodtan lefeküdtek, aztán reggel arra ébredtek, hogy méteres vízben áll az otthonuk. De volt, akinek az életét kellett mentenie, mert figyelmeztetés nélkül omlott össze a régi háza. Az udvarokon autók állnak, de csak a tetejük látszik ki a vízből, van olyan porta, ahol még most is ott száradnak a teraszon a kiterített ruhák, olyan gyorsan kellett menekülniük az ottlakóknak.

A felsőzsolcaiak úgy érzik, hogy lehetett volna kisebb is a baj, ha nem ilyen szervezetlen a közösség. Az egyik internetes hozzászóló a következő "tudósítást" adta a helyzetről: "Pénteken jöttek az első aggasztó hirek, hogy betört a víz. A probléma az,hogy teljes információhiány lépett fel, az embereket nem tájékoztatják,nem tudnak semmit, úgy érzik magukra hagyták őket és valljuk be jogosan.A polgármestert és az önkormányzatot nem lehet elérni, a segélyszállítmányokat nincs kinek átadni, lassan a telefonszolgáltatás is megszűnik az áram hiányában, nincs tv nincs internet, az emberek semmit sem tudnak. Akik segítenének, azok sem tudnak, mert semmi információ nem jut el hozzájuk."

A polgármester délelőtt jelentette be, hogy feladták a küzdelmet, mert nincs már értelme védekezni az ár ellen. Estére azonban végre mozdult valami: "felállt egy új munkacsoport, melyben, az ott kialakult kaotikus állapotokat szervezettebbé tettük" - nyilatkozta Csöbör Katalin, a terület fideszes országgyűlési képviselője.

Miskolcon is baj van, igaz, némiképp másféle. Szombaton reggel még úgy tűnt, hogy tartani tudják a védművet, ám aztán váratlanul az egyik részen megbomlott az ideiglenes gát, és hatalmas mennyiségű víz árasztotta el a település keleti részét, több kereskedelmi telephelyet is elmosva.

Miskolcnak ezen a részén több autókereskedés és szupermarket található. Az Index információi szerint az autók másfél méteres vízben úsznak, míg az áruházban térdig ér a víz. Miután a területen kikapcsolták az áramellátást, ezért nem működnek a riasztóberendezések. A helyiek szerint rendőrt nem, csak néhány tűzoltót látni.

Homokzsákok ezreivel, és több szivattyúval próbálták lassítani a keleti irányba törő áradatot, de ez végül is a késő esti órákra körülkerített több, a József Attila utca végén található nagyáruházat is - mondta el a miskolci tűzoltóság szóvivője.

De nem csak errefelé maradtak áramellátás nélkül, hiszen Bőcs térségében a szolgáltatás teljesen megszűnt, még a telefonátjátszó tornyok sem működnek. A lakásukban maradt lakóknak ezért nincs könnyű dolgok, mivel baj esetén nem tudnak segítséget kérni. A minap.hu információi alapján Bőcsön az áramszolgáltatás miatt lehetséges, hogy a vízszolgáltatást is ki kell kapcsolni. A településen kezdenek kifogyni a palackozott vízből is.

(Fotó: Boon.hu - felsőzsolcai utcakép)

Rosta

Élő Anita

Találkozunk 2016-ban!

Robert Fico úgy megy, mintha jönne

A szlovákiai kormányfőcsere ellenére a hatalom Robert Ficoé marad: pártjáé a legtöbb parlamenti mandátum, és addig nem távolítható el, amíg koalíciós partnerei kitartanak mellette. De tényleg Soros György akar kormányt buktatni? Részletek a friss Heti Válaszban.

Trump bukott stratégája új hősöket talált: például Orbán Viktort

Az amerikai alt-right zászlóvivője, aki nélkül Donald Trump győzelme valószínűtlen lett volna, most Európában harcol az establishment ellen. Steve Bannon itteni hősei Marine Le Pen, Luigi Di Maio és Orbán Viktor. De mennyit ér egy bukott stratéga támogatása? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

100 milliárd: Vajnáék ennyit nyernek, mi minimum ennyit bukunk

Újabb ítélet mutatja, hogy védhetetlen a kaszinóbiznisz szabályozása, amin Andy Vajna és néhány más vállalkozó tíz év alatt százmilliárdot kaszálhat, az adófizetők pedig még ennél is többet veszíthetnek. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Miért van ennyi arab orvos Magyarországon?

Öt év alatt megkétszereződött a nálunk praktizáló külföldi orvosok száma. Kivételes karriereket futnak be arab gyógyítók – de hogyan lett „kiadó” osztályvezetői állások egész sora, holott az orvosok tíz éve még tolakodtak értük? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Mennyire üthetik meg a Fideszt a Semjén- és Kósa-ügyek?

A Fidesz-politikusok ügyeivel kapcsolatos válaszok hiánya miatt elégedetlen híveket akarta lecsendesíteni, vagy revánsot jelentett be Orbán Viktor? Ez a kérdés, amióta a kormányfő március 15-én „erkölcsi, politikai és jogi elégtételről” beszélt. Válaszok a csütörtöki Heti Válaszban.