Árvíz: meghalt egy férfi!

/ 2010.06.06., vasárnap 19:36 /
Árvíz: meghalt egy férfi!

Kritikus a helyzet, többen bűnözőket láttak, ráadásul meghalt egy középkorú férfi.

Felsőzsolca odavan. A település egészét elvitte a víz, családok tucatjainak mindene odalett. Házak tucatjai dőltek össze, de ahol még állnak a falak, ott is siralmas a helyzet.

A Borsod Online híre szerint meghalt egy középkorú férfi: a vízzel elöntött házában megrázta az áram. A portál újságírói katasztrofális állapotokról számoltak be, mint írják, volt olyan, amikor fél óra alatt négy ház dőlt össze a szemük láttára.

Váratlanul támadott a Sajó és a Kis-Sajó: a helyiek este még nyugodtan lefeküdtek, aztán reggel arra ébredtek, hogy méteres vízben áll az otthonuk. De volt, akinek az életét kellett mentenie, mert figyelmeztetés nélkül omlott össze a régi háza. Az udvarokon autók állnak, de csak a tetejük látszik ki a vízből, van olyan porta, ahol még most is ott száradnak a teraszon a kiterített ruhák, olyan gyorsan kellett menekülniük az ottlakóknak.

A felsőzsolcaiak úgy érzik, hogy lehetett volna kisebb is a baj, ha nem ilyen szervezetlen a közösség. Az egyik internetes hozzászóló a következő "tudósítást" adta a helyzetről: "Pénteken jöttek az első aggasztó hirek, hogy betört a víz. A probléma az,hogy teljes információhiány lépett fel, az embereket nem tájékoztatják,nem tudnak semmit, úgy érzik magukra hagyták őket és valljuk be jogosan.A polgármestert és az önkormányzatot nem lehet elérni, a segélyszállítmányokat nincs kinek átadni, lassan a telefonszolgáltatás is megszűnik az áram hiányában, nincs tv nincs internet, az emberek semmit sem tudnak. Akik segítenének, azok sem tudnak, mert semmi információ nem jut el hozzájuk."

A polgármester délelőtt jelentette be, hogy feladták a küzdelmet, mert nincs már értelme védekezni az ár ellen. Estére azonban végre mozdult valami: "felállt egy új munkacsoport, melyben, az ott kialakult kaotikus állapotokat szervezettebbé tettük" - nyilatkozta Csöbör Katalin, a terület fideszes országgyűlési képviselője.

Miskolcon is baj van, igaz, némiképp másféle. Szombaton reggel még úgy tűnt, hogy tartani tudják a védművet, ám aztán váratlanul az egyik részen megbomlott az ideiglenes gát, és hatalmas mennyiségű víz árasztotta el a település keleti részét, több kereskedelmi telephelyet is elmosva.

Miskolcnak ezen a részén több autókereskedés és szupermarket található. Az Index információi szerint az autók másfél méteres vízben úsznak, míg az áruházban térdig ér a víz. Miután a területen kikapcsolták az áramellátást, ezért nem működnek a riasztóberendezések. A helyiek szerint rendőrt nem, csak néhány tűzoltót látni.

Homokzsákok ezreivel, és több szivattyúval próbálták lassítani a keleti irányba törő áradatot, de ez végül is a késő esti órákra körülkerített több, a József Attila utca végén található nagyáruházat is - mondta el a miskolci tűzoltóság szóvivője.

De nem csak errefelé maradtak áramellátás nélkül, hiszen Bőcs térségében a szolgáltatás teljesen megszűnt, még a telefonátjátszó tornyok sem működnek. A lakásukban maradt lakóknak ezért nincs könnyű dolgok, mivel baj esetén nem tudnak segítséget kérni. A minap.hu információi alapján Bőcsön az áramszolgáltatás miatt lehetséges, hogy a vízszolgáltatást is ki kell kapcsolni. A településen kezdenek kifogyni a palackozott vízből is.

(Fotó: Boon.hu - felsőzsolcai utcakép)

Rosta

Borbás Barna

Találkozunk 2016-ban!

Irodaszerekkel a gyermekek felzárkózásáért

A 100%-ban magyar tulajdonú I-COM Irodaellátás Kft. jótékonysági csomagjában szereplő Kapaszkodó Irodaszerek megvásárlásával szeptember közepétől úgy lehet támogatni az Ökumenikus Segélyszervezetet, hogy közben a termékek ára nem változott.

Őszi zenei programcsemegék Pécsett – Középpontban a karmester

Újra a zenéé a főszerep Pécsen a Zeneszüret Fesztiválon! A bor és kultúra fellegvárában október 5. és 10. között 22 helyszínen 35 program zajlik majd, a koncertek mellett flashmobok, kiállítások, filmklub, tematikus séták és váratlan, különleges helyszíneken megszólaló zenekarok népesítik be a tereket, utcákat.

Ha ezt elolvassa, lehet, hogy elmegy a kedve a válástól

Döbbenetes a hasonlóság Cserna Antal és az általa alakított pap, Iván élete között: a Pécsi Nemzeti Színház előadásában, az Ádám almáiban játszott szerepéért megkapta a Vidéki Színházak Fesztiválján a legjobb férfi színésznek járó díjat. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Árnyékkormánnyal rukkolhat elő az LMP

Árnyékkormányt alakíthat az LMP miniszterelnök-jelöltje. Szél Bernadett a Heti Válasznak a Ron Werber és pártja közötti kapcsolat hátterét is felfedi. Nagyinterjúnk a csütörtöki lapszámban.