Az állam odacsap: már fejek hullanak a Feneketlen-tavi telekügy miatt

/ 2017.10.18., szerda 15:00 /
Az állam odacsap: már fejek hullanak a Feneketlen-tavi telekügy miatt

A Miniszterelnökség alá tartozó ÉMI Nonprofit Kft.-től azonnali hatállyal eltávolították azokat a felsővezetőket, akik a Feneketlen-tó melletti óriástelket privatizáló korábbi vezérigazgató bizalmi körébe tartoznak – értesült lapunk.

Tegnap adtunk hírt arról, hogy Lázár János soron kívüli vizsgálatra utasította a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt (Kehi) a Feneketlen-tó melletti telekeladás ügyében. (A témáról a múlt csütörtöki Heti Válasz írt részletesen).

A kancelláriaminiszter lépése azonban csak az egyik retorzió. Lapunk értesülése szerint a kormányzati tényfeltárás részeként a Miniszterelnökség alá tartozó ÉMI Nonprofit Kft.-től – vagyis az érintett ingatlant értékesítő állami vállalattól – azonnali hatállyal eltávolították azokat az operatív felsővezetőket, akik a privatizációt irányító korábbi cégvezér bizalmasai (vagyis még Henn Péter hozta helyzetbe őket a társaságnál). Információink szerint havi 900 ezer és 1,2 millió forint között kereső, igazgatói besorolású alkalmazottak menesztéséről van szó; ezt több, egymástól független forrásunk is megerősítette, ám a személyi kör pontos meghatározása érdekében levélben fordultunk az ÉMI mai vezérigazgatójához (amint megérkezik a válasz, frissítjük cikkünket).

A Feneketlen-tó melletti ingatlanra tervezett Buda Gardens-óriáslakópark ellen egyébként a helyiek online petícióban tiltakoznak – immár ezernél is többen.

Borítókép: Henn Péter volt ÉMI-vezér és Lázár János

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.