A Gólyahír Egyesület szerint a kormány plakátja segít

/ 2011.06.10., péntek 19:07 /

A Gólyahír Egyesület szerint az örökbefogadással foglalkozó szervezetek munkáját segítik a kormány azon plakátjai, melyeket Viviane Reding uniós biztos leszedetne. Az egyesület elnöke szerint a kormány kampánya "nem kötelez, nem tilt, nem kényszerít".

A Gólyahír Egyesület elnöke, Mórucz Lajosné pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: "hatalmas boldogságot, örömet érzett", amikor a metrón megpillantotta a kormány legújabb kampányának plakátját.

Úgy fogalmazott: "ha ismert lenne az örökbeadás lehetősége, az ezzel foglalkozó szervezetek munkája, ha nem lenne ennyire elítélő a társadalom, akkor biztosan több nő választaná az életet gyermekének, és talán nem lenne többé csecsemőgyilkosság sem".

Az egyesület elnöke szerint a kormány kampánya nem kötelez, nem tilt, nem kényszerít. "Ez a plakát azt üzeni, hogy a nem várt gyermek sorsa nem csak a halál lehet" - tette hozzá.

Viviane Reding igazságügyi EU-biztos szerdán Strasbourgban, az Európai Parlamentben az új magyar alkotmányról folytatott vitában mondta: nincs összhangban az Európai Unió Progress Programjának szabályaival az abból anyagilag támogatott magyarországi abortuszellenes kampány. Az egyik EP-képviselő kérdésére válaszolva Reding elmondta: az EU felszólította Magyarországot, hogy állítsa le a kampányt, és vonják be az összes elkészített posztert. Az EU-biztos hangsúlyozta, hogy Brüsszel fellép, ha jogellenes magatartást tapasztal. Kilátásba helyezte azt is, hogy visszakövetelik az EU Progress Programjából megítélt támogatási összeget.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium csütörtökön úgy reagált: a kormány közvetlenül az Európai Bizottsággal, rövid úton tisztázni fogja a kampány kapcsán felmerült kétségeket. Szerintük eltérően értelmezték a szerződést a Progress program pályázati pénzéről. Mint fogalmaztak: "a magyar kormány minél előbb pontot kíván tenni az ügy végére, s azt jogi, technikai kérdésként kezeli". Abban az esetben, ha az Európai Bizottság kétségeit nem sikerül eloszlatni, akkor készen állnak levonni a megfelelő következtetéseket - tették hozzá.

A kormány a közelmúltban indította abortuszellenes, az örökbefogadást népszerűsítő kampányát. Ennek során többek között BKV járműveken és megállókban helyezték el a posztereket, melyeken egy magzat képe alatt és felett a következő felirat olvasható: "Azt is megértem, ha nem vagy még kész rám..., DE INKÁBB ADJ ÖRÖKBE, HADD ÉLJEK!"

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.