valasz.hu/itthon/elitelt-magyar-orvosok-borton-helyett-tovabb-praktizalhatnak-122058

http://valasz.hu/itthon/elitelt-magyar-orvosok-borton-helyett-tovabb-praktizalhatnak-122058

Az eset, ami után kivághatja a „nemzeti” jelzőt a Jobbik

/ 2014.09.23., kedd 12:30 /

Eposzi hosszúságú, kémregénybe illő sztorit hoz az Index az orosz titkosszolgálati kapcsolatokkal vádolt Kovács Béla jobbikos európai parlamenti képviselőről. Egy történet, amiben senki sem az, aminek látszik. A cikk nyomán minden korábbinál erősebben vetődik fel a kérdés: ezek után vajon miként hárítja el a muszkavezetés vádját a magát nemzetinek nevező párt? 

Amikor 2009-ben rátaláltam egy furcsa politikusi életrajzra, eszembe sem jutott, hogy egy fél évtizeden átnyúló sztorinak látok neki. „Nocsak, egy Moszkvában végzett jobbikos” – ezen akadt meg a szemem, miközben rutinból átnéztem a párt európai parlamenti listáján indulók életrajzát. Kovács Béla akkor a hetedik helyen szerepelt, nem is jutott ki még akkor Brüsszelbe. Neve nem mondott semmit, de hát akkor még az egész Jobbik-jelenség friss volt. Elkezdtem kutatni és a hónapokig tartó munka alatt gyakran éreztem azt, amit most Dezső András, az indexen most megjelent kiváló cikk szerzője.

Kovács Béla

Kovács Béla

Fotó: MTI

Nevezetesen, hogy a ködöt próbálom megfogni: egy ember, akinek évtizedes hiátusok vannak az életrajzában, orosz nejét a „feleségem osztrák állampolgár” kitétellel fedi el, s bőkezűen adakozik pártjának (ahol különben szintén alig tudnak róla), miközben üzletemberi mivoltát egy-két „Igény Bt.” szintű cégecske fémjelzi.

Végül 2010 tavaszán jelent meg cikkem, amelynek leadje így szólt:

Döntő szerepe van a Jobbik orosz vonzalmának kialakításában a Vona Gábor 2008-as moszkvai útját megszervező, nyilvánosságtól tartózkodó Kovács Bélának. A Balczó Zoltán hazatérése után várhatóan európai parlamenti képviselővé avanzsáló politikus a kommunisták moszkvai elitképzőjében végzett, s a Jobbik elnökét - honvédelmi bekötéssel is rendelkező - zavaros orosz társasággal hozta össze.

Az elkövetkező években időről-időre írtam az orosz vonalat az Európai Parlamentben is zavarbejtő nyíltsággal képviselő Kovács Béláról. Ezért aztán trombitaszót halló huszárlóként kaptam fel a fejem, amikor idén tavasszal a magyar ügyészség kémkedés gyanújával kérte az Európai Parlamenttől Kovács mentelmi jogának felfüggesztését. 

Aztán Bódis András kollégám megtalálta Kovács Béla szerény anyagi hátteréhez nem illő pilisszentkereszti úrilakját, az Index pedig most apró kockákból összerakta a képet. Az örökbefogadott, szovjet katonatiszt apától született Kovácsot valószínűleg évtizedek óta Moszkva mozgatja, orosz felesége – aki házassággal jutott japán és osztrák útlevélhez – már a hetvenes évek óta jött-ment a világban, ami egy akkori szovjet állampolgárnak KGB-bekötés nélkül elképzelhetetlen lett volna. Kovács aprómunkával dolgozta be magát a Jobbikba, melynek külpolitikai irányvezetését ő alakította át – így lett a magyar szélsőjobbhoz hagyományainak megfelelően az oroszokkal szemben gyanakvó Jobbikból lihegő Moszkva-barát.

Az Index matt-tal felérő cikkét követően már csak egy kérdés marad: vajon a nemzeti érdek mindenekfelettiségét hirdető Jobbik meddig ragaszkodik egy küldött emberhez? És mit árul el a párt állapotáról, hogy ilyen figurát engednek a legmagasabb döntéshozói szintekre?

Kovács Béla így reagált az Index cikkére:

„Újabb mocskos titkosszolgálati lejárató akciónak” minősítette a jobbikos Kovács Béla az Index keddi cikkét.

Kovács az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: napnál is világosabb, hogy az újságírót és az Indexet titkosszolgálati dezinformációkkal manipulálták.

A Jobbik EP-képviselőjének értékelése szerint a cikk már azon megbukott, hogy a magánélet szentsége semmit sem számít. Az ellenzéki politikus egyúttal példa nélkülinek nevezte, hogy egy titkosszolgálat ennyire „pofátlan és aljas módon használjon fel médiumokat, újságírókat”.

Kovács Béla közölte: megteszi a jogi lépéseket a hazug, manipulatív kijelentések és sugalmazások miatt, amelyek szavai szerint „véletlenül” ismét egy választási kampány kellős közepén jelentek meg.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.