valasz.hu/itthon/megsem-tiltottak-ki-a-belvarosbol-a-segwayeket-ez-tortent-valojaban-129222

http://valasz.hu/itthon/megsem-tiltottak-ki-a-belvarosbol-a-segwayeket-ez-tortent-valojaban-129222

Azt ígérik, jobb lesz a MÁV, mint az osztrák vasút

/ 2018.06.17., vasárnap 15:00 /
Azt ígérik, jobb lesz a MÁV, mint az osztrák vasút

Az osztrák vasút Budapestre közlekedő vonatánál magasabb színvonalat ígér jövőre a MÁV a felújított vasútvonalakon, saját gyártású kocsijai fedélzetén. Részletek a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.

Visszatérő kritika a MÁV-val szemben, hogy tovább tart eljutni néhány városba Budapestről, mint több évtizeddel ezelőtt. Erre az az egyik sztenderd válasz, hogy a vonatok manapság több helyen állnak meg, mint annak idején. Ezt az érvet hamarosan el lehet felejteni, a MÁV ugyanis jövőre jelentősen át akarja alakítani a jelenleg óránként közlekedő IC-k rendszerét. Minden második vonat az új kategóriát jelentő, kevesebb helyen megálló IC Plusz lesz, legalábbis azokon a vonalakon, ahol a fejlesztések nyomán a pálya legalább részben lehetővé teszi a 160 kilométer/órás sebességet. A fővárosból kiindulva ez a Győr–Szombathely, a Szolnok–Békéscsaba, valamint a Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony viszonylat.

 

Ezekben a szerelvényekben vetik majd be a MÁV szolnoki bázisán készülő IC+ kocsikat. „A szolgáltatási szint meg fogja haladni a Railjetekét” – ígéri Csépke András MÁV-Start vezérigazgató, az osztrák vasúttársaság Bécs és Budapest között közlekedő járataira utalva.

 

 

 

 

Részletes háttér a friss Heti Válaszban. Lapunk jelenleg csak elektronikus formában kapható a Digitalstand.hu oldalon. Csak egy kattintás! 

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.