Az Index-tulajé lesz a Népszabadság?

/ 2015.06.03., szerda 14:30 /

Nem csak a jobboldali sajtóban zajlik tektonikus átrendeződés. Ahonnan a Népszabadságot kiadó Mediaworks új vezetője, Rónai Balázs érkezett, az maga a Spéder Zoltán-féle sajtóház. Az Index-tulajdonos mégis cáfolja, hogy az övé lenne a Népszabadság.

Spéder Zoltán Lázár Jánossal érkezik a Portfolio konferenciájára 2015 márciusában

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az utóbbi napokban három hír jelent meg a Heinrich Pecina osztrák üzletember érdekeltségébe tartozó, egyebek mellett a Népszabadságot, a Nemzeti Sportot és a Világgazdaságot kiadó Mediaworks háza tájáról.

1.  Távozik posztjáról Mihók Attila, a Népszabadságot megjelentető Mediaworks Hungary Zrt. vezérigazgatója, a csoporthoz tartozó vállalatok vezető tisztségviselője.

2. Rónai Balázs lett a Mediaworks Hungary Zrt. új vezérigazgatója. A közgazdász-mérnök végzettségű Rónai Balázsnak csaknem 25 éves médiapiaci tapasztalata van. A szakember 2013-ig, hat éven keresztül volt a Napi Gazdaság Kiadó vezetője, 15 évig a www.Napi.hu Online Kft. ügyvezető igazgatója és a Napi.hu főszerkesztője.

3. Eladta a Népszabadság Zrt.-ben lévő 27,65 százalékos részesedését az MSZP pártalapítványa, a Szabad Sajtó Alapítvány a többségi tulajdonosnak, a Mediaworks Zrt.-nek. A Népszabadság korábbi és jelenlegi dolgozóit tömörítő egyesület is értékesítette 1,42 százalékos tulajdonrészét, így a Mediaworks a Népszabadság Zrt. 99,9 százalékos tulajdonosa lett.

A három hír közül talán a középső a legfontosabb, hiszen ráerősít arra a sajtópiaci pletykára, hogy a Mediaworks mai osztrák tulaja csak átmeneti figura; a háttérből már az Indexet és az InfoRádiót is tulajdonló CEMP-csoport, valamint az FHB Jelzálogbank első embereként ismert Spéder Zoltán irányít. 2013-ig ugyanis a Napi Gazdaságot is a Spéder-féle CEMP adta ki, és a napi.hu portálnak máig ez a cég a tulajdonosa. Vagyis ahonnan a Mediaworks új vezetője, Rónai Balázs érkezett, az maga a Spéder-központ; e cikk megjelenésének pillanatában még mind a Spéder, mind a Rónai név szerepel a napi.hu impresszumában.

Korábban már jeleztem: aki azt hiszi, csak a jobboldali sajtóban zajlik tektonikus átrendeződés, bizony téved. Szóval: folyt. köv.

*

Frissítés: Cikkünk megjelenése után levelet kaptunk FHB Jelzálogbank Nyrt. kommunikációs osztályától. Ebben Spéder Zoltán megbízásából cáfolják a Népszabadsággal kapcsolatos feltételezésünket. Szerintük alaptalan és téves, amit írtunk.

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.