Az MSZP kampánybombája pusztítóbb, mint három nyugdíjasfaló Vona Gábor

/ 2017.09.11., hétfő 14:50 /

Lassan kampányhőmérsékletre melegszik a szoci frakció is. Bangóné Borbély Ildikó – akiből az MSZP igyekszik egyfajta magyar Sarah Palint építeni – mai sajtótájékoztatóján oda konkludált, hogy:

„Az MSZP szerint bizonyíték van arra, hogy Botka Lászlónak, a szocialisták miniszterelnök-jelöltjének megfenyegetését a Fidesz rendelte meg.”

És mindezt miből? Gondolom, kitalálták: természetesen még mindig az „egy Botka László is sok” című Echo TV-s trekk van műsoron. Ez már a második sajtótájékoztató a témában. Mert a kampány színvonalát kiszámíthatóan alacsonyan kell tartani; itt csakis halálos félelemben élő nyugdíjasok és politikusok megölését kívánó fideszes újságírók lehetnek napirenden.

Bangóné Borbély Ildikó (továbbiakban: BBI) úgy értékelte a Pesti Srácok munkatársának mondatait, hogy itt bizony „nyílt fenyegetésről van szó”, és a főszerkesztő-helyettes ezt azért mondta, mert a Fidesz fizet neki. Bizonyíték is van erre. Hozzátette: a Pesti Srácokat kiadó céget a Fidesz pénzeli évek óta azért, hogy az online lap azt mondja, amit a nagyobbik kormánypárt diktál.

Tökéletes kampánytermék. Méltó a nyugdíjasokat rettegésben tartó Vona Gáborhoz. Mert mondott olyan mondatot az újságíró az Echo TV-n, amit kis csavarral ellene lehet fordítani? Mondott. Kap Fidesz-közeli pénzeket a Pesti Srácok? Kap. És akkor igaz BBI szövege, hogy „nyíltan megfenyegették Botkát”, amit a „Fidesz rendelt meg”? Természetesen nem.

Dolgaink így mennek 2017-ben, Szent Mihály havában, a választási kampány n+3. hetében.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Harc az idősek lelkéért: mindent elsöprő pártkampány indult a Facebookon

A pártoknak nem a fiatalok eléréséért kell ott lenni a Facebookon: a jelenlét az idősek miatt életbevágó. Néhány év alatt hermetikusan zárt és részben központilag irányított nyilvánosságok alakultak ki a világhálón. Háttér és eredményhirdetés a pártok és politikusok Facebook-teljesítményéről a csütörtöki Heti Válaszban.

Salgótarján nem Szeged – billegő körzetek Nógrádban

Makacs szegénység, elöregedés, lassú fogyatkozás: az ország legvidékiesebb megyéjében lenne ok a protestszavazásra. A megyeszékhelyen erős a baloldal, de a háromosztatú politikai térben a kormánypártnak a legjobbak az esélyei. A Heti Válasz választási sorozata ezúttal a két nógrádi választókerületet mutatja be. Részletek a friss lapszámban.

Egyetlen közautó 7–11 magántulajdonban lévőt helyettesíthetne?

Már 500 közautó áll a fővárosban közlekedők rendelkezésére, két-három év múlva pedig ezernél is több lesz. Külföldi tapasztalatok szerint tízszer ennyi saját járgányt helyettesíthetnek, de kérdés, hogy ez idehaza is reális-e. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Ilyen jó a szlovák egészségügy? Tényleg ennyire lemaradtunk?

Szlovákiáé Európa 13. legjobb egészségügye, és egyben a legerősebb egész Kelet-Európában – állapította meg egy nemzetközi kutatóintézet, amely Magyarországot a 29. helyre rangsorolta. Tényleg ennyire lemaradtunk? Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Neki köszönhetjük a Testről és lélekről leggyönyörűbb jeleneteit

Enyedi Ildikó Testről és lélekről című, Oscarra jelölt filmjében két, meghitt kapcsolatra alkalmatlan ember addig álmodja ugyanazt, míg nappalaik rideg valósága hozzá nem simul csodaszép álmaikhoz. Az álombéli jeleneteket Horkai Zoltán szarvasai játsszák el. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.