Az MSZP kampánybombája pusztítóbb, mint három nyugdíjasfaló Vona Gábor

/ 2017.09.11., hétfő 14:50 /

Lassan kampányhőmérsékletre melegszik a szoci frakció is. Bangóné Borbély Ildikó – akiből az MSZP igyekszik egyfajta magyar Sarah Palint építeni – mai sajtótájékoztatóján oda konkludált, hogy:

„Az MSZP szerint bizonyíték van arra, hogy Botka Lászlónak, a szocialisták miniszterelnök-jelöltjének megfenyegetését a Fidesz rendelte meg.”

És mindezt miből? Gondolom, kitalálták: természetesen még mindig az „egy Botka László is sok” című Echo TV-s trekk van műsoron. Ez már a második sajtótájékoztató a témában. Mert a kampány színvonalát kiszámíthatóan alacsonyan kell tartani; itt csakis halálos félelemben élő nyugdíjasok és politikusok megölését kívánó fideszes újságírók lehetnek napirenden.

Bangóné Borbély Ildikó (továbbiakban: BBI) úgy értékelte a Pesti Srácok munkatársának mondatait, hogy itt bizony „nyílt fenyegetésről van szó”, és a főszerkesztő-helyettes ezt azért mondta, mert a Fidesz fizet neki. Bizonyíték is van erre. Hozzátette: a Pesti Srácokat kiadó céget a Fidesz pénzeli évek óta azért, hogy az online lap azt mondja, amit a nagyobbik kormánypárt diktál.

Tökéletes kampánytermék. Méltó a nyugdíjasokat rettegésben tartó Vona Gáborhoz. Mert mondott olyan mondatot az újságíró az Echo TV-n, amit kis csavarral ellene lehet fordítani? Mondott. Kap Fidesz-közeli pénzeket a Pesti Srácok? Kap. És akkor igaz BBI szövege, hogy „nyíltan megfenyegették Botkát”, amit a „Fidesz rendelt meg”? Természetesen nem.

Dolgaink így mennek 2017-ben, Szent Mihály havában, a választási kampány n+3. hetében.

Rosta

V. Nagy Viktória

Találkozunk 2016-ban!

Az Orbán-modell alappillérei – Magyarország, projektország?

Hogyan sikerül a Fidesznek 2017 végén is vezetni a népszerűségi listát? Miért támogatja őket sok baloldali is? Hogyan érték el, hogy tömegek egzisztenciája függjön a sikerüktől? Ezekre a kérdésekre is válaszol egy új tanulmánykötet – illetve a friss Heti Válasz.

Őrfi József bátorsága és lelki ereje mindent vitt az idei gálán

Mesébe illő Őrfi József piliscsabai házának története. Nem tündérmesébe, hanem olyan magyar népmesébe, amelyben a hősnek számos próbát kell kiállnia. Az építész-családfő bátorsága és lelki ereje a Média Építészeti Díja idei gáláján mindent vitt. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Famaffia Romániában – Adjátok vissza az erdeinket!

Egy friss botrány és egy dokumentumfilm is felhívja a figyelmet az Európa utolsó érintetlen vadonjainak otthont adó Romániában dúló illegális fakitermelésre. Nemcsak a korrupt politika vagy a profitéhes multi a hibás: székely falusi közösségeket is megvadított a fából szerezhető könnyű pénz. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Rockenbauer 30 – Pali mögött volt értelme gyalogolni

Pali után nem lehet ilyen filmet csinálni – vélik a Másfélmillió lépés Magyarországon alkotói. Rockenbauer Pál halálának 30. évfordulóján azt kutatjuk a friss Heti Válaszban, mi a titka a sorozat népszerűségének, és miért nem született azóta sem hasonló.

Nyolcvanezres pezsgőt locsolt az egyik Mugabe-fiú

Voltak nála véreskezűbb afrikai vezetők is, de kártékonyabbak kevesen. Robert Mugabe nemcsak a gazdag Zimbabwét juttatta koldusbotra, de igyekezett egész Afrikát a Nyugat ellen hangolni. A csütörtöki Heti Válaszból kiderül, hogy bukása ennek ellenére miért is nem Nyugat diadala.