valasz.hu/itthon/katolikus-elhatarolodas-a-hvg-t-feljelento-katolikus-expolitikustol-111453

http://valasz.hu/itthon/katolikus-elhatarolodas-a-hvg-t-feljelento-katolikus-expolitikustol-111453

Az MSZP tíz legbefolyásosabb polgármestere: Íme a lista

/ 2010.10.05., kedd 18:57 /
Az MSZP tíz legbefolyásosabb polgármestere: Íme a lista

A tíz legbefolyásosabb szocialista polgármester közé vasárnap már 12 ezer lakosú településsel is be lehetett jutni - derül ki a Heti Válasz elemzéséből. Mindez azért érdekes, mert egyes vélemények szerint a nyertes polgármesterek segítségével kellene újraszervezni az MSZP-t.

Százezer lakosnál nagyobb várost vagy kerületet vasárnaptól két szocialista politikus irányíthat, holott két évvel ezelőtt még hét ilyen önkormányzat élén álltak. Botka László (Szeged) és Tóth József (Bp. XIII) mellett négy éve még Káli Sándor (Miskolc), Csabai Lászlóné (Nyíregyháza), Tasnádi Péter (Pécs), Warvasovzsky Tihamér (Székesfehérvár) és Molnár Gyula (Bp., XI.) vezetett százezer lakosnál népesebb önkormányzatot.

Az ötvenezer főnél nagyobb városok közül négyet irányítanak szocialisták, és összesen nyolc 20 ezernél nagyobb település polgármesteri székét szerezték meg. A tíz legjelentősebb „szocialista" település közé két húszezernél kisebb népességű város, Tiszaújváros, sőt a 12 ezer lakosú Sajószentpéter is bekerült.

Az MSZP zuhanását jelzi, hogy az első tíz legnagyobb szocialisták által vezetett település közül mindössze három mögött áll szocialista többség. Hét olyan város vagy kerület van, amit szocialista polgármester kisebbségből irányít majd.

 

Név

város/kerület

lakosságszám

van-e többség a testületben?

Képviselők száma/MSZP képviselők

 

1.Botka László

Szeged

169 713

nincs

28/12

 

2.Tóth József

Bp, XIII.

115 360

van

20/14

 

3.Szabados Ákos

Bp, XX. kerület

63 561

nincs

17/5

 

4. Gajda Péter

Bp, XIX. kerület

61 726

nincs

17/6

 

5. Schwartz Béla

Ajka   

29 419

nincs

14/6

 

6. Szitka Péter

Kazincbarcika

29 256

van

14/8

7. Szirbik Imre

Szentes

28 927

nincs

14/5

8. Buzás Péter 

Makó

24 029

nincs

11/3

9.Bráz György

Tiszaújváros

16 582

van

van

10. Faragó Péter

Sajószentpéter

12 327 

nincs

11/4

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.