Amerikából pénzelik Bajnait

/ 2012.01.11., szerda 15:33 /
Amerikából pénzelik Bajnait

A politikába a hét elején visszatért Bajnai Gordon Haza és Haladás Alapítványát a Hillary Clinton háttér-agytrösztjének mondott a Center for American Progress szponzorálja – derül ki a holnap utcára kerülő Heti Válaszból.

 

„Egy Bajnai Gordon vezette, Orbán-ellenes olajfa-koalíció összeépítésén dolgozik Gyurcsány Ferenc” – írtuk október elején. Cikkünket akkor Bajnai – volt pénzügyminiszterén, Oszkó Péteren keresztül – egyszerűen „marhaságnak” nevezte, most hétfőn mégis kormányfőjelölti hangnemet ütött meg az általa gründolt Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány honlapján. „Az új kormánynak nem lesz ideje kísérletezni és munka közben tanulni” – írta publicisztikájában, ami nemigen jelenthet mást, mint egy már miniszterelnöki rutint szerzett politikus újbóli bejelentkezését.

Októberi cikkünkben arra is felhívtuk a figyelmet, hogy Bajnai Gordon a Haza és Haladás Alapítvány létrehozásával lényegében már intézményesítette azt a tényt, hogy őt fel lehet kérni egy majdani szivárványkoalíció élére. Nem is akárkik siettek a 2009-2010-es kormányfő segítségére: miként a csütörtöki Heti Válaszból kiderül, a Bajnai-féle műhely a kezdetektől az Egyesült Államok Demokrata Pártjához húzó baloldali-liberális agytröszt, a Center for American Progress (CAP) partneri támogatását élvezi. A CAP-ot a tengeren túl a Clinton család, illetve az Orbán-bírálatban aktív Hillary Clinton külügyminiszter szellemi hátországaként szokták lefesteni – leginkább azért, mert fontosabb vezetői egykor Bill Clinton elnöki tanácsadóiként vétették észre magukat. A 2003-as alapítású CAP ötletgazdája Soros György magyar származású pénzember volt, s noha a szervezet gazdálkodásáról keveset tudni, annyi bizonyos, hogy Soros, illetve Herbert és Marion Sandler multimilliomos házaspár is a főszponzorok között van.

S hogy milyen egyéb módon karolták fel Bajnai Gordont az amerikai Demokrata Párthoz közelálló körök, egyebek mellett ez is kiderül a Heti Válasz január 12-i számából.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.