"Az utolsó államférfi volt"

Bethlen István helye a magyar konzervatív hagyományban

/ 2013.10.02., szerda 12:08 /

A XX. század legnagyobb magyar politikusa, akinek emléke a baloldalnak is vállalható - mondja Bethlen Istvánról Romsics Ignác történész, az egykori miniszterelnök életrajzírója, akinek kötete a héten jelent meg a Nemzeti Könyvtár sorozatában. A volt kormányfőre egy héten belül szoborállítással és parlamenti konferenciával is emlékeznek. (Részletek a 40. heti lapszámban!)

- Milyen érzés Tormay Cécile-lel egy könyvsorozatban lenni?

- Tormay Cécile nem tartozik kedvenc szerzőim közé, a Bujdosó könyvet pedig a bűnbakképzés elrettentő példájaként szoktam olvastatni a hallgatóimmal. Utóbbi vállalhatatlan, regényei között viszont vannak jobbak és rosszabbak is. A sorozatban kiadott A régi ház, amelyet 1915-ös magyar megjelenése után tíz nyelvre fordítottak le, politikailag indifferens családregény. Másrészt ugyanebben a sorozatban jelent meg Bánffy Miklós XX. és Móricz Zsigmond XVII. századi Erdély-trilógiája is, melyeket nagyon szeretek, és akiknek a társasága megtisztelő.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.