Bagdy Emőke: „Hamis boldogságeszmény uralkodik, dühöng a cuccipar”

/ 2015.12.16., szerda 15:00 /
Bagdy Emőke: „Hamis boldogságeszmény uralkodik, dühöng a cuccipar”

Természetes emberi szükséglet védeni azt, amim van. Nem lehet erőszakosan rábeszélni senkit arra, hogy nyisd ki az ajtódat, a lelkedet, a pénztárcádat, adj és fogadj be másokat – mondja a migránsválságról Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta. Nagyinterjúnk a Heti Válasz karácsonyi dupla számában.

„Hamis boldogságeszmény uralkodik, dühöng a cuccipar. Vedd meg ezt, vedd meg azt, aztán dobd el. Elhasználó, kihasználó, eldobó kultúra lettünk, nem javítjuk meg az emberi kapcsolatainkat sem – mondja Bagdy Emőke. – Nem házasodunk, eldobjuk a párunkat, mint a rongyot, ha már nem jó vele. A felnőtt viselkedést három dolog jellemzi: elkötelezettség, felelősségvállalás és adni tudás. Súlyos tévedés, amit a mostani korszellem sulykol, hogy kapnunk kell. Nincs idő a kapcsolatokra, az együtt evésre, ami az egészség szempontjából is fontos, nincs idő megbeszélni a dolgokat, miközben a kibeszélés az igazi megoldó folyamat.”

Bagdy Emőke beszél az egészségügyből kiirtott pszichológusokról, a reménység vámszedőiről, arról, hogyan ismerjük fel a botcsinálta „pszichológust”, hogy mit okoz egy orvos, ha azt mondja a betegének: „önnek meg vannak számlálva a napjai”, hogy mi a kuruzslók titka, hogy miért félünk az ördögtől, hogy mi a migráció lélektani háttere a betelepülők és a befogadók oldaláról.

 

Karácsonyi nagyinterjú Bagdy Emőkével a Heti Válasz december 17-én megjelenő, ünnepi dupla számában. A lap a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.