Bajban a Fidesz, de észre sem veszi

/ 2015.02.11., szerda 19:37 /

Épp egy hete jelent meg a közvélemény-kutatás, amit az Auróra ágyújának eldördüléseként is értelmezhettünk, tudniillik, hogy a Jobbik a választási részvételükben biztos potenciális szavazók között már 27 százalékos táborral rendelkezik. Akkor a Nézőpont kutatására hivatkozva azt írtam, hogy „a Fideszben mindig azt mondogatják, hogy annyira nem bántjuk a Jobbikot, amíg 25 százalék alatt karistol, e bűvös határ fölé érve viszont indul a sortűz, nehéztüzérség, szőnyegbombázás.”

De ha már Auróra, akkor ez az ágyú besült, mert a Fidesz most olyannyira el van foglalva saját magával és környékével, hogy pont a Jobbikra se ideje, se kedve, se energiája. Amit a Jobbik köszön szépen, lásd legfrissebb Ipsos felmérést: eszerint erősített a párt, tábora a múltkori 14-ről 16 százalékra emelkedett, s ez történelmi csúcs. Ahogy az Ipsos írja, a Jobbiknak még soha nem volt ilyen sok támogatója, jelenleg 1,3 millió választópolgár.

Hogy még borzongatóbb legyen az érzés, íme, egy újabb Ipsos-megfogalmazás: „a pártrangsorban a Jobbik egyre közelebb kerül a Fideszhez, híveik számában már csak 400 ezres a különbség".

És ezzel korántsincs még vége: a Jobbik megerősödésének következménye, hogy egyre több társadalmi csoportban átveszik a vezetést a Fidesztől: a munkanélküliek és a szakmunkások körében ez már korábban megtörtént, itt most az előnyük 5-6 százalékpontos.

És még ennél is van jobb: az Ipsos közvélemény-kutatásaikban először fordul elő, hogy a 30 évnél fiatalabb választók között a Jobbik megelőzi a Fideszt (20, illetve 16 százalékot érnek el).

Rocky Horror Picture Show Hungarian Edition: mondjuk Novák Előd, belügyminiszter. És akkor Zagyva György Gyulát még el sem helyeztem a rendszerben.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.