Bajnai hazudott a múltjáról – leleplező dokumentum

/ 2013.09.12., csütörtök 14:20 /
Bajnai hazudott a múltjáról – leleplező dokumentum

Egy hete a Bajnai-életmű újabb, eddig ismeretlen darabját tárta fel a Heti Válasz. Eszerint a Hajdú-Bét-ügynek előjátéka is volt: a '90-es években egy nyolcmilliárdos forgalmú gabonavállalat zuhant csődbe az Együtt mai frontemberének kezei közül. Bajnai Gordon közleményben tagadott – lapunk ezúton közli a bizonyítékot.

A hivatalos életrajzok szerint a '90-es évek Bajnai Gordonjáról annyit illik tudni, hogy hősünk ekkor érett fővárosi csúcsmenedzserré (a CA IB Értékpapír Rt. egyik húzóarcaként), majd az ezredfordulóhoz közeledve már mint a Wallis Befektetési Rt. sztár-vezérigazgatója folytatta. A Heti Válasz szeptember 5-i számában ehhez hozzátettük: Bajnai ez idő tájt közösen birtokolt édesapjával egy évi nyolcmilliárd forintos bevételt is produkálni képes gabonakereskedő konszernt, a Mohács-Záhony-vonaltól délre tevékenykedő bajai International Food (IF) Rt.-t – amely cég végül a későbbi Hajdú-Bét-csődöt idéző módon hullott szét.

Másképpen: amikor Bajnai Gordonnak 2003-2004-ben alkalma nyílt a vezérigazgatói székből „végigkövetni” a Wallis-tulajdonú debreceni libakereskedő társaság bukását, már bőven volt agrárvállalkozói, „zöldbárói” tapasztalata. Az IF Rt.-t ráadásul ugyanúgy offshore-talapzatra építették, mint a Hajdú-Bétet: míg utóbbinál ciprusi, írországi, Turks- és Caicos-szigeteki adóoptimalizáló cégekből állt a tulajdonosi kör, a bajai családi érdekeltség pénzeit Liechtensteinbe terelték. És nem mellékesen: az International Food és a Hajdú-Bét botrányos felszámolásához ráadásul ugyanaz a korrupciógyanúba keveredett cégbíró segédkezett.

Múlt heti cikkünk megjelenése után az Együtt-PM Szövetség sajtóközleményt jelentetett meg, melyben – egyebek mellett – a következő állítások szerepelnek: „A valóság a sejtetésekkel szemben az, hogy Bajnai Gordon az International Food Zrt. üzleti döntéseinek meghozatalában operatív módon soha nem vett részt, a cég csődje idején a vállalkozáshoz köze nem volt.”

Az alábbi, az International Food hivatalos aktáiból származó dokumentum ugyanakkor lapunk igazát erősíti. 1998. május 15-én, amikor az International Közgyűlése a 100/1998-as számú határozatával eldöntötte a részvénytársaság jogutód nélküli megszüntetését, Bajnai Gordon a cég legnagyobb részvényeseinek egyike volt – vagyis hazugság, hogy a „cég csődje idején a vállalkozáshoz köze nem volt”.

A nagyobb változatért kattintson a képre!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.