Balhé volt a Józsefvárosi Önkormányzat ünnepségén

/ 2015.08.20., csütörtök 15:48 / Hírforrás: Válasz.hu
Balhé volt a Józsefvárosi Önkormányzat ünnepségén

Egyelőre nem tudni, ki ütött meg kit, a polgármester szerint majd a rendőrség kideríti, mi történt pontosan.

Dulakodásba, egyes tudósítások szerint pofozkodásba torkollott, hogy egy tüntető csoport megpróbált bejutni a Józsefvárosi Önkormányzat ünnepi megemlékezésére.

Az Index azt írja, hogy a már hónapok óta a Kossuth téren sátrazó Nincs Alku Párt 30-40 aktivistája ment el a nyolcadik kerületi önkormányzat megemlékezésére, hogy, ahogy a Facebookon írják, "lelki nyomásgyakorlással" elejét vegyék annak, hogy Kocsis az ünnepi beszédében a menekültek ellen "uszítson".

Az érkező csoportot azonban feltartóztatták – egyelőre nem tudni, kik, mivel az önkormányzat később kiadott közleménye szerint a „biztonságiakat” nem a helyhatóság szerződtette. Ami bizonyosnak tűnik, hogy a csoport és a valakik között dulakodás zajlott, ennek során az egyik (talán) biztonsági őr megpofozott egy idős nőt.

Kocsis Máté, nyolcadik kerületi polgármester később a színpadra invitálta az ellentüntetők vezetőjét, aki az ünnepségre egybegyűlt közönség elégedetlenkedése közepette kifejthette véleményét.

Az esetet, illetve a történtekről közölt Index verziót követően a Józsefvárosi Önkormányzat a következő közleményt adta ki:

A magyar államalapításra emlékező józsefvárosi ünnepséget provokátorok zavarták meg, ordenáré és közönséges molinókkal, hasonló stílusú bekiabálásokkal. A csoportot vezető Szabó Gábor jelenleg vádlottak padján ül, a józsefvárosi közvagyon ellen elkövetett milliós nagyságrendű bűncselekmények miatt. Elfogadhatatlannak tartunk és visszautasítunk minden provokációt és agressziót, különösen egy nemzeti ünnepen.

A Józsefvárosi Önkormányzat mai rendezvényét, mint minden más esetben, a közterület-felügyelet munkatársai biztosították. Az atrocitásban érintett személyek semmilyen megbízást, kérést nem kaptak az önkormányzattól a rendezvény biztosítására. Úgy tudjuk, a két csoport tagjai között korábbi, személyes konfliktus okozta az összetűzést. Az önkormányzat elnézést kér a békés megemlékezőktől, akik nem azért jöttek el az ünnepségre, hogy ilyen provokációnak és agressziónak szemtanúi legyenek Szent István napján.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.