felsooktatasi-rangsor.hu/itthon/itt-a-madaras-adidas-eletkepes-lehet-e-egy-nemzeti-sportmarka-129214

http://felsooktatasi-rangsor.hu/itthon/itt-a-madaras-adidas-eletkepes-lehet-e-egy-nemzeti-sportmarka-129214

Bazdmegezős vuduszertartásba torkollt a Szolidaritás tüntetése

B. B. / 2013.09.29., vasárnap 20:50 /
Bazdmegezős vuduszertartásba torkollt a Szolidaritás tüntetése

A 2014-es választás után a vesztes Orbán Viktornak távoznia kell majd a közéletből – mondta Bajnai Gordon, az Együtt 2014 frontembere vasárnap délután a Szolidaritás D-Day 2.0 című rendezvényén, melynek tetőpontján ledöntöttek egy hungarocell Orbán Viktor-szobort, letört fejét pedig a Terror Házához szállították. Ám ez még nem minden.


Helyszíni tudósítóinkat leginkább egy vuduszertartásra emlékeztette az Együtt 2014-alapító Szolidaritás kétéves születésnapjára rendezett, D-Day 2.0 nevű ellenzéki demonstráció. Legalábbis a Clark Ádám térre összehívott rendezvény zenitjén a Carmina Burana torzulásig hangosított dallamaira, a közönség egy részének őrjöngése mellett ledöntött mű Orbán-szobor, majd letört fej teherautóplatón a belvárosba utaztatása minden volt, csak nem európai értelemben vett politikai teljesítmény.

A szervezők láthatóan komoly erőfeszítéseket tettek, hogy a tüntetés elérje a média ingerküszöbét: a szoborállítás előtt a délután során konferansziéként is működő Pityinger „Dopeman” László öccsével, Pityinger „KicsiDope” Péterrel elrappelte a Bazdmeg című szerzeményüket. Dopeman egyébként ezalatt nem a gerincesség mintaképe volt, ugyanis az eredeti szöveg versszak részéből csak a „Bazd meg az Orbánt, bazd meg a kormányt!” sorokat idézték, a Szolidaritásékkal egyezséget kötött MSZP-re vonatkozó fikázást kihagyták.

Bajnai Gordon beszéde az iméntiekhez képest a délután kulturált megnyilvánulásai közé tartozott. Elmondta, a kormánynak a vesztes 2014-es választást követően Orbán Viktornak távoznia kell a közéletből. A beszéd elején a bajai önkormányzati választáson történt fideszes buszoztatást emlegette, de beszélt 500 000 nyugatra vándorolt magyarról és Simicska Lajosról is. (Itt tesszük hozzá, hogy Bajnai Dopeman bazdmegelős száma előtt beszélt, és – ha jól láttuk – még a szobordöntés előtt távozott a helyszínről.)

Videós hangulatjelentésünkben megtekinthetik teljes vuduszertartást is.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.