valasz.hu/itthon/bun-es-slussz-nem-lagyulnak-a-magyar-evangelikusok-homoszexualitas-ugyben-124673

http://valasz.hu/itthon/bun-es-slussz-nem-lagyulnak-a-magyar-evangelikusok-homoszexualitas-ugyben-124673

Ilyen se volt még: hívei leülnék Geréb Ágnes börtönbüntetését

/ 2018.01.11., csütörtök 16:00 /

„Dr. Geréb Ágnes megszámlálhatatlan órát töltött vajúdó anyák mellett. Velem, értem, nekünk, értünk összesen 32 órát áldozott az életéből. Egy vagyok a több ezer megajándékozott nő és gyermek közül. Szeretnék ebből 24 órát visszaadni. A börtönben helyette, a börtönben vele, a börtön előtt érte. Ki tart velünk? Két év nagyon hosszú idő. Két év csak 730 nap. 730 anya. 730 gyerek. 730 család. Két éven keresztül, minden nap egy család üljön Ági mellett a börtönben (vagy ahol szabad), mert helyettem van börtönben. Helyettünk. Értünk.”

A fenti kiáltványt Tömör Elisabeth tette közzé tegnap a Facebbokon, és kezdeményezésére máris több mint kétszázan jelentkeztek: „Van nyugdíjas, aki egy hetet szeretne, család ahol 8 gyerek jönne. Sokan nem szültek, de ki akarják fejezni, hogy választani, dönteni szabad, muszáj.”

De a jog lehetővé teszi, hogy az otthonszülés hazai élharcosa helyett más, illetve mások üljék le a börtönbüntetést? Ahogy a Fővárosi Ítélőtábla Büntető Kezelőirodáján érdeklődésünkre elmondták: természetesen nem.

A jelek szerint tisztában van ezzel a kezdeményező is, hiszen kommentjében azt írta: „Nem, természetesen jogilag nem lehetséges. Figyelemfelkeltő szimbolika, az empátia kifejezése lehet.” Ahogy Tömör Elisabeth hozzátette: „A helyszín, a forma és a keret még formálódik. Egy ösztönös rövid felhívás volt a részemről, nem is reméltem ekkora figyelmet.”

Bár a Geréb Ágnes melletti rokonszenvtüntetés érthető azon anyák részéről, akik sokat köszönhetnek neki, a felhívás szóhasználata félrevezető. A bába nem azon nők helyett kapott letöltendő büntetést, akiknek szülését minden komplikáció nélkül végigkísérte. Hanem azon két nő gyermekének halála miatt, akiknek az ügyében az ítélet megszületett. Az Index beszámolója szerint foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés, valamint foglalkozás körében elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó gondatlan veszélyeztetés vádjával a következő esetekben bizonyult bűnösnek:

– A 2003 karácsonyán zajló ikerszülésnél az első baba rendben megszületett, ikertestvére azonban a születésekor legalább 12 percig oxigénhiányos állapotba került, emiatt maradandó fogyatékosságot szenvedett, és végül félévesen meghalt.

– 2007 szeptemberében egy kislány magzat felső válla az édesanyja szeméremcsontjában elakadt, és az ítélet szerint a születést követően a 40 percen át tartó újraélesztése sem vezetett eredményre. A magzat halálát (a 2012-es ítélet szerint) oxigénhiány és a kiszabadítására tett műfogások során bekövetkező nyaki gerincsérülés okozta.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Összeomlott a magyar ellenzék – csődbiztos kerestetik

Budapest V. és VIII. kerületében győzelmet remélt az ellenzék a július 8-i időközi erőpróbákon, hiszen a parlamenti szavazáshoz képest egységesebb formában indult – ráadásul a főváros Fidesz-kritikusabb, mint az ország. Aztán jött a feketeleves, illetve a tanácstalanság: jövőre milyen felállásban lenne célszerű „elszenvedni” az uniós és az önkormányzati választást? Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Magyarország kétharmada alkalmas lakóhely lehet a medvéknek

Egyre gyakrabban főszereplői a híreknek az országon keresztül-kasul trappoló medvék, a Bükkben szaporodó farkascsaládok, sőt, néha hiúzokról is hallani. Örüljünk-e a nagyragadozók újbóli megjelenésének, vagy inkább féljünk tőlük?