valasz.hu/itthon/a-polgarmester-lapunk-cikke-miatt-tartott-sajtotajekoztatot-53610/

http://valasz.hu/itthon/a-polgarmester-lapunk-cikke-miatt-tartott-sajtotajekoztatot-53610/

Bejelentették, hol kell újra önkormányzati választást tartani

/ 2014.10.29., szerda 16:45 / Hírforrás: MTI

Huszonhárom településen kell időközi önkormányzati választást tartani, ezeken a településeken a teljes választási eljárás az elejéről kezdődik, azaz új jelöltek is indulhatnak a választáson - mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke szerdán Budapesten.

Az NVI elnöke a sajtótájékoztatón emlékeztetett: azokon a településeken kell időközi önkormányzati választást tartani, ahol október 12-én jelöltek hiányában elmaradt a voksolás, vagy a választást megtartották ugyan, de szavazategyenlőség miatt eredménytelen lett a voksolás.

Az időközi választás kitűzésére a helyi választási bizottságoknak 30 napjuk van, és 80-100 napon belülre kell kitűzniük a választást, így várhatóan ezekre az időközi választásokra csak a jövő év elején kerül majd sor - tette hozzá.

Szavazategyenlőség miatt a következő településeken kell időközi polgármester-választást tartani: Tengeri (Baranya megye), Fancsal és Mezőnyárád (Borsod-Abaúj-Zemplén megye), Alsótold (Nógrád), Mike és Szorosad (Somogy), Lispeszentadorján és Zalamerenye (Zala).

Október 12-én jelölt hiányában elmaradt a voksolás, így időközi polgármester-választást kell tartani a következő településeken: Répáshuta (Borsod-Abaúj-Zemplén), Aparhant és Udvari (Tolna), Daraboshegy és Tanakajd (Vas), Nemesvita (Veszprém), Valkonya (Zala). 

Időközi egyéni választókerületi választást kell tartani szavazategyenlőség miatt a következő településeken: Pilis (8. számú egyéni választókerület), Tiszavasvári (8. számú egyéni választókerület), Mezőtúr (1. számú egyéni választókerület).

Elegendő számú jelölt hiányában elmaradt az egyéni listás választás, ezért időközi voksolást kell tartani Kishajmáson (Baranya) és Tanakajdon (Tolna). Mivel nem sikerült elegendő számú jelöltet választani, így Kisbudmér (Baranya), valamint Bozzai és Mesterháza (Vas) településen lesz időközi egyéni listás választás. 

Pálffy Ilona elmondta: 2010-ben tizenhárom településen volt időközi polgármester-választás, három településen időközi egyéni listás és két településen időközi egyéni választókerületi választás. 

Október 12-én tartották választásukat a nemzetiségek is, három településen eredménytelen volt a választás: Egerben a ruszin nemzetiségé, Halásztelken és Mezőhegyesen a roma nemzetiségé.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.