Bélának a Jobbikban a helye tűzön-vízen át

/ 2014.10.01., szerda 16:30 /

Lassan már Szijjártó Péter házvásárlására sem emlékszünk, sőt, Falus Ferenc is kezd kihunyni, pedig, így aztán jónak tűnik a Jobbik taktikája, hogy mélységes hallgatással próbálja gyógyítani a Kovács Béla miatti pártsérülést.

Mirkóczki Ádám, Kovács Béla és Vona Gábor

Mirkóczki Ádám, Kovács Béla és Vona Gábor

Fotó: MTI

Hogy picit felelevenítsem a sztorit: az Index írta meg Kovács Béla és felesége fergeteges történetét, amelynek lényege, hogy az orosz származású Kovácsné erősen KGB-gyanús figura, aki még párhuzamos házasságokkal is rendelkezik, a Jobbik pedig pont akkor kezdett el oroszbarátkozni, amikor feltűnt a pártban Kovács Béla, akinek egyébként legfontosabb radikális ismérve, hogy jó sok pénzt tolt a Jobbikba.

Szóval nem is olyan régen, úgy egy héttel ezelőtt Novák Előd a cikk megjelenését követően azt nyilatkozta: "Meg kell hallgatni Kovács Bélát és a feleségét is". "Sokkal gyorsabbak leszünk, mint a magyar igazságszolgáltatás". Ami persze nem volt egy nagy vállalás a honi igazságszolgáltatás tempóját ismerve, de legalább volt valami. Amihez képest Vona Gábor később a Magyar Nemzetnek már azt mondta, hogy a pártvezetés csak akkor fog lépni az ügyben, ha az illetékes hatóságok kivizsgálják, kapcsolatba hozható-e Kovács Béla a KGB-vel. Arra a kérdésre, hogy beszéltek-e már az ügyben Kovács Bélával, Vona azt mondta: a Jobbik nem nyomozó hatóság.

Meg hát ugye kampány van, ami sokba kerül, és a megbonthatatlan Jobbik-orosz barátságot se olyan könnyű lehúzni a klotyón. 

Az ukránok viszont kevésbé ragaszkodnak Kovács Bélához: mai hír, hogy betiltotta a jobbikos európai parlamenti képviselő beregszászi irodájának működését a hatályos ukrán törvények megsértése miatt a kárpátaljai körzeti adminisztratív bíróság.

A Kárpátalja megyei ügyészség szeptember elején nyújtott be keresetet a kárpátaljai körzeti adminisztratív bírósághoz, amelyben azt kérte a taláros testülettől, hogy szüntesse meg Kovács Béla jótékonysági alapítványként bejegyzett képviselői irodájának működését Beregszászon. Indítványát a vádhatóság azzal indokolta, hogy a jobbikos EP-képviselő beavatkozik Ukrajna belügyeibe, és szeparatista tevékenységet folytat Kárpátalján.

Az ügyészség keresetében azt is állította, hogy az EP-képviselő beregszászi irodája megsérti Ukrajna hatályos törvényeit, mivel nem a hivatalos bejegyzési okmányban megjelölt címen található. A vádhatóság megállapította továbbá, hogy a fogadóirodát működtető jótékonysági alapítvány 2013–2014-ben nem nyújtott be pénzügyi beszámolót az adóhatóságnak, és nem készített adóbevallást, amivel ugyancsak törvénysértést követett el.

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.