valasz.hu/itthon/putyin-es-goebbels-kozott-emlegeti-orban-viktort-a-repubblica-cimu-olasz-lap-43488

http://valasz.hu/itthon/putyin-es-goebbels-kozott-emlegeti-orban-viktort-a-repubblica-cimu-olasz-lap-43488

„Bélát a Pártba!” – utca őrzi Radics nevét Angyalföldön

B. B. / 2013.04.17., szerda 07:10 /
„Bélát a Pártba!” – utca őrzi Radics nevét Angyalföldön

Emléktábla és szobor után immár utca is őrzi Radics Béla, minden idők egyik legjobb magyar gitárosának nevét az angyalföldi egykori munkásnegyedben, a Tripoliszban. Az avatóünnepségen ott volt mások mellett Tátrai Tibor, Póka Egon és az Atlantis együttes egykori dobosa, Pintér István is.A valamikori Tripolisznál járunk; Angyalföld híres-hírhedt munkástelepe volt ez a Göncöl és a Gyöngyösi utca térségében. Itt született és vált a hetvenes évek meghatározó rockzenészévé Radics Béla gitáros.

Radicsot zenésztársai, tanítványai máig ösztönös zseniként emlegetik; elsőként játszott Magyarországon Jimi Hendrix és Cream számokat, amelyekben jól érvényesült virtuóz gitárjátéka és hatásos előadásmódja. Zenélt a Sakk-Matt, az Alligátor, az Aréna, a Nevada, a Tűzkerék és a Taurus együttesekben.

Mindössze 36 évesen hunyt el 1982-ben. Emlékét egykori szűkebb hazájában szobor, emléktábla és április 16-tól utcanév is őrzi a Vőlegény utca és a Göncöl utca közötti területen.

Videós összeállításunkból kiderül, hogyan emlékszik a Radicsra Tátrai Tibor és Póka Egon, Pintér István pedig egyik legnagyobb közös koncertélményükről mesél.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.