Bemutatjuk a Bajnai-utódokat

/ 2015.02.13., péntek 18:44 /

Hárman indulnak Bajnai megüresedett székéért – és nem valami igazgatótanácsról van szó, hiszen az Együtt tisztújít most szombaton. Az Index feldolgozta a három jelölt múltját, jelenét, lehetséges elnöki jövőjét - a teljes cikk itt olvasható.

De addig is röviden:

Pápa Levente az OTP-ből érkezett az Együtt elnökségébe Bajnai hívására és gazdasági témákban nyomul. Szeretné felrázni a baloldalt, de olyannyira ismeretlen figura, hogy mire felrázná a baloldat, az talán meg is szűnik jelen formájában. Mondjuk, az is valami a mostani állapotokhoz képest.

Juhász Pétert viszont már nem kell bemutatni, a Rogán Antal elleni harc ugyanis országosan ismert arccá tette. Róla szokták mondogatni az ATV-ben, hogy az ellenzék új első embere lehet, amitől Gyurcsány Ferencnek nyilván hidegrázása támad. Juhász harcos egyéniség, de nem igazán akarja vezetni a pártot, meg úgy általában semmit sem, így aztán nagy valószínűséggel vissza fog lépni a harmadik jelölt javára, aki:

Szigetvári Viktor. Őt se kell bemutatni, elég sokat szerepel mostanság, ám ez nem válik az Együtt javára. Párttársai szerint neki köszönhető, hogy Bajnai pánikszerű dobbantását követően nem omlott össze az Együtt, ugyanakkor nem is halad sehova, mert meg se nagyon tudják közelíteni a parlamenti küszöböt. És ez Szigetvárival borítékolhatóan így is marad.

Úgyhogy mérsékelt izgalommal várom a szombatot, habár az időjárás még okozhat meglepetést.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.