Bemutatjuk a Gellért-hegy sosem látott alagútját és szigorúan őrzött barlangmedencéjét

/ 2017.06.26., hétfő 18:30 /
Bemutatjuk a Gellért-hegy sosem látott alagútját és szigorúan őrzött barlangmedencéjét

Exkluzív forgatási lehetőséget kaptunk a Gellért-hegy belsejét észak-déli irányban átszelő alagútba, az úgynevezett barlangmedencébe és a II. világháborúban majdnem megsemmisült, évtizedek óta lezárt Kelenhegyi medencébe. Ez az első alkalom, hogy a nagyközönség betekintést nyerhet a szigorúan elzárt objektumokba.

A legtöbb budapesti – köszönhetően a Fővárosi Vízművek nyílt napjainak – hallott már a Gellért-hegy belsejében húzódó víztározókról, a Gruber József medencéről. Ám szinte teljesen ismeretlen, hogy Gruberen túl több nagy létesítmény is van a hegy gyomrában. Köztük egy szellemjárta hely, az 1902-es építésű Kelenhegyi medence (más néven: öreg medence), mely a II. világháborúban bombatalálatot kapott, és évtizedek óta üzemen kívül van.

Korábbi epizódok:

Rejtett alagút a Sas-hegy és a Gellért-hegy között? Kiderítettük!

A legendás Keleti fűtőház

Titkos trezor a budai vár gyomrában

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.