heti-valasz.hu/itthon/orban-megerositette-jon-a-fizetos-m0-as-es-a-drogteszt-is-107549

http://heti-valasz.hu/itthon/orban-megerositette-jon-a-fizetos-m0-as-es-a-drogteszt-is-107549

Bemutatjuk Gyurcsány új állambiztonsági tisztjét

/ 2014.09.10., szerda 13:08 /

Színes csapatot indít Gyurcsány Ferenc pártja Újbudán. A Molnár Gyula szocialista polgármesterjelöltet támogató DK egyéni aspiránsai között egy korábbi állambiztonsági tiszt és egy volt MDF-es kerületvezető is szerepel.

Kupper Róbert

Kupper Róbert

A főváros XI. kerületében már nyilvántartásba vették az MSZP–DK közös kompenzációs listáját, melyet a szocialista polgármesterjelölt, Molnár Gyula vezet – ötödik helyén pedig a Gyurcsány-párt által delegált Kupper Róbert szerepel. Ő nemcsak azért érdekes figura, mert a kerület jelenlegi fideszes alpolgármesterének édesapja, hanem mert – miként az Index kiszúrta – neve szerepel a Belügyminisztérium III/III. Csoportfőnöksége központi állományában dolgozó tisztek és főtisztek listájában, melyet anno a HVG tett közzé. A megjegyzés rovatban egyébként Kupper Róbertet közvetve legyilkosozzák, legalábbis ez a szöveg szerepel a neve mellett: „1938-ban született. Szülei 1935 óta vettek részt a kommunista párt munkájában. Apját október végén mint fegyveres ellenforradalmárt lelőtték, »apja gyilkosát a harcok folyamán megsemmisítette« – áll az 1957-ben készült Vörös Csillag érdemrend felterjesztésében. 1956-tól a III. főcsoportfőnökségen dolgozott.”  

A Kupper család egyébként eddig is befolyásos szereplője volt a közelmúlt gazdasági-politikai életének. Kupper Róbert egyik testvére, Kupper V. Béla például 1990-ig Horn Gyula kabinetfőnökeként működött a Külügyminisztériumban, másik testvére, Kupper András pedig a szép emlékű Centrum Parkoló Kft. korábbi tulajdonosa.

Szegedi Ferenc

Szegedi Ferenc

De vissza a mostani önkormányzati választáshoz. Ugyancsak a Gyurcsány-párt kontójára került a XI. kerület MSZP–DK közös egyéni képviselőjelöltjei közé Szegedi Ferenc, Újbuda 1994–1998 közötti – nem tévedés – MDF-es polgármestere.  

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.