heti-valasz.hu/itthon/megrendito-tortenet-a-magyar-pap-esete-olasz-utcalanyokkal-111234

http://heti-valasz.hu/itthon/megrendito-tortenet-a-magyar-pap-esete-olasz-utcalanyokkal-111234

Bezár a bazár?

Sportpályák épülnek a kínai/vietnami piac helyén

/ 2013.07.03., szerda 10:15 /

A józsefvárosi piac bezárását jelentette be nemrég Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester. Sokan pezsgőt bontottak, mások pedig tiltakoztak, attól félve, hogy a jövőben nem tudnak olcsó ruhákhoz jutni. Egyiküknek sincs igaza: az alapvetően nagykereskedőket kiszolgáló piac nagy része ezután is megmarad - a Kőbányai út túloldalán. (Részletek a 27. heti lapszámban!)

A józsefvárosi piacot sokan a bűn melegágyának tartják - nem minden ok nélkül -, de vannak, akik úgy vélik: a piac fontos szociális feladatot lát el. Hiszen - szól az érvelés - a legszegényebbek csak itt tudnak ruhát, játékot, műanyag izéket venni. Ha terepszemlét tartunk, kiderül, hogy a bezárással kapcsolatban mind a remények, mind a félelmek alaptalanok: a távol-keleti gagyi Mekkájának tartott területnek csak egy részén jelennek meg hamarosan a buldózerek.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.