valasz.hu/itthon/jovo-szeptemberben-mar-egy-fesztivalon-szeretne-szerepelni-41178

http://valasz.hu/itthon/jovo-szeptemberben-mar-egy-fesztivalon-szeretne-szerepelni-41178

Miniszteri meghallgatások: erősödő MMA, emelkedő pornóadó, reményvesztett Mesterházy

/ 2014.06.03., kedd 10:54 /

Önálló államtitkárságot kaphat a család- és ifjúságügy, erősödhet az MMA, nőhet a szerencsejáték- és a pornóadó, Mesterházyt véletlenül lefrakcióvezetőzték az Index összefoglalója szerint. Reggel óta tartanak az új kormány tagjainak bizottsági meghallgatásai.

Emlékeztetőül az új kormány névsora
  • Navracsics Tibor, külügyminiszter
  • Varga Mihály, nemzetgazdasáig miniszter
  • Balog Zoltán, emberierőforrás-miniszter
  • Trócsányi László, igazságügyminiszter
  • Seszták Miklós, nemzeti fejlesztési miniszter
  • Semjén Zsolt, tárcanélküli miniszter
  • Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter
  • Fazekas Sándor, vidékfejlesztési miniszter
  • Hende Csaba, honvédelmi miniszter

 

Az Index-tudósítás szerint Balog Zoltán bejelentette, hogy önálló államtitkárságot kap a család- és ifjúságügy, hogy tovább akarják erősíteni a Magyar Művészeti Akadémiát, hogy a Balassi Intézet intézményrendszere (tehát például a külföldi magyar kulturális intézetek) bekerül a Külügyminisztérium alá, és hogy szerencsejáték-bevétel és pornóadó-bevétel is növekedni fog a közeljövőben. (Utóbbi, a 2012-ben kivetett járulék valójában kulturális adó, melyet úgy határoztak meg, hogy a gyakorlatban a pornográf termékeket vegye célba.)

Balog Zoltán a miniszteri meghallgatáson

Balog Zoltán a miniszteri meghallgatáson

Fotó: MTI

Az indexes összefoglalóból az is kiderül, hogy a külügyi bizottság elnöke, Balla Mihály a szocialisták pár napja lemondott vezetőjét, Mesterházy Attilát véletlenül „frakcióvezető úrnak″ szólította. (Mesterházy nem csak a pártelnökségről, a frakcióvezetésről is lemondott csütörtökön.) Balla egy pardonnal kért elnézést. A tudósítás szerint amúgy Mesterházy kissé reményvesztetten üldögél a meghallgatáson.

Közben a külügyi bizottság (szocialista ellenszavazatok mellett) megszavazta Navracsics Tibort külügyminiszternek.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.