heti-valasz.hu/itthon/a-het-legjobb-kozeleti-coubjai-7-resz-128788

http://heti-valasz.hu/itthon/a-het-legjobb-kozeleti-coubjai-7-resz-128788

BKV-gate: itt a folytatás!

Színlelt szerződés az Alfa Busznál?

/ 2008.02.10., vasárnap 08:30 /

Miután Antal Attila, a BKV vezérigazgatója pénteken azt nyilatkozta a FigyelőNetnek, hogy fia "egy olyan cégnél dolgozott, amelyik alvállalkozója az Alfa Busznak", illetve továbbra is "jogi lépéseket" emlegetett a Heti Válasszal szemben, lapunk is ismerteti az eddig megtett lépéseit.

Pénteken - még a FigyelőNet-interjú megjelenése előtt - levelet juttattunk el az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség elnökéhez, melyben kértük: vizsgálja meg, hogy az Alfa Busz Kft. "színlelt szerződés" keretében foglalkoztatta-e Antal Attila fiát, Antal Zsoltot.

Noha Antal Attila (képünkön) egy alvállalkozást jelölt meg a fia munkáltatójaként, információink szerint egyszerűen arról volt szó, hogy Antal Zsolt saját családi cégén keresztül számlázott az Alfa Busznak - ezt a társaságot nevezi a BKV vezérigazgatója "alvállalkozásnak". (Emlékezetes: február 7-i cikkünkben egyszer sem állítottuk, hogy Antal Zsoltot az Alfa Busz közvetlenül alkalmazná, csak azt írtuk: "logisztikai munkatársként" fizetést kapott. Pénteki interjújában Antal Attila is a "logisztikai munkatárs" besorolást használta.)

A Heti Válasz tehát kérte a munkaügyi főfelügyelőséget, vizsgálja meg, hogy állt-e szerződéses "munkakapcsolatban" az Alfa Busz a POT Kereskedelmi és Szolgáltató Bt.-vel (melynek üzletvezetője Antal Zsolt), a V. I. P. T. Személyszállító Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.-vel (melyben résztulajdonos a POT Bt.) vagy a T-W SYSTEM Ipari és Kereskedelmi Kft.-vel (melynek egyik tulajdonosa Antal Zsolt).

Antal Attila a FigyelőNetnek azt mondta: fia kvázi raktárosként "alvállalkozott" az Alfa Busznak. Miután lapunk információi e közlést csak részben erősítik meg, az alábbi kérdéseket juttattuk el - ugyancsak pénteken - az Alfa Busz Kft.-hez:

- Ki volt az Alfa Busz munkatársai vagy alvállalkozói közül az, aki eleinte - logisztikai kollégaként - az alkatrészek nyilvántartásával foglalkozott, majd bekerült a gyártócsarnok irodájába, ahol diszpécseri feladatokat végzett, s később hozzá került bizonyos anyagok igénylésének joga is?

- Ki volt az a munkatárs vagy alvállalkozó, akit később az egyedi buszok építésére szakosodott szakembergárda irányításával bíztak meg (Toman Péter ügyvezető közvetlen alárendeltjeként)?

Várjuk a válaszokat.

(Az Alfa Busz Kft. a mai napon visszavonta a BKV busz tenderére benyújtott pályázatát.)

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – felvidéki szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Durva mondat Merkelről: „Nem bírok már együtt dolgozni azzal a nővel”

Milyen lehet az a kormány, ahol a legkisebb koalíciós partner minisztere így beszélhet a kormányfőről? És nemcsak hogy így beszélhet, hanem ultimátumot is adhat neki. A csütörtökön megjelenő digitális Heti Válasz azt nézi meg, hogyan juthatott ilyen helyzetbe Németország és Angela Merkel.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.