valasz.hu/itthon/a-heti-valasz-lap-es-konyvkiado-szolgaltato-kft-kozlemenye-129225

http://valasz.hu/itthon/a-heti-valasz-lap-es-konyvkiado-szolgaltato-kft-kozlemenye-129225

BKV-gate: itt a folytatás!

Színlelt szerződés az Alfa Busznál?

/ 2008.02.10., vasárnap 08:30 /

Miután Antal Attila, a BKV vezérigazgatója pénteken azt nyilatkozta a FigyelőNetnek, hogy fia "egy olyan cégnél dolgozott, amelyik alvállalkozója az Alfa Busznak", illetve továbbra is "jogi lépéseket" emlegetett a Heti Válasszal szemben, lapunk is ismerteti az eddig megtett lépéseit.

Pénteken - még a FigyelőNet-interjú megjelenése előtt - levelet juttattunk el az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség elnökéhez, melyben kértük: vizsgálja meg, hogy az Alfa Busz Kft. "színlelt szerződés" keretében foglalkoztatta-e Antal Attila fiát, Antal Zsoltot.

Noha Antal Attila (képünkön) egy alvállalkozást jelölt meg a fia munkáltatójaként, információink szerint egyszerűen arról volt szó, hogy Antal Zsolt saját családi cégén keresztül számlázott az Alfa Busznak - ezt a társaságot nevezi a BKV vezérigazgatója "alvállalkozásnak". (Emlékezetes: február 7-i cikkünkben egyszer sem állítottuk, hogy Antal Zsoltot az Alfa Busz közvetlenül alkalmazná, csak azt írtuk: "logisztikai munkatársként" fizetést kapott. Pénteki interjújában Antal Attila is a "logisztikai munkatárs" besorolást használta.)

A Heti Válasz tehát kérte a munkaügyi főfelügyelőséget, vizsgálja meg, hogy állt-e szerződéses "munkakapcsolatban" az Alfa Busz a POT Kereskedelmi és Szolgáltató Bt.-vel (melynek üzletvezetője Antal Zsolt), a V. I. P. T. Személyszállító Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.-vel (melyben résztulajdonos a POT Bt.) vagy a T-W SYSTEM Ipari és Kereskedelmi Kft.-vel (melynek egyik tulajdonosa Antal Zsolt).

Antal Attila a FigyelőNetnek azt mondta: fia kvázi raktárosként "alvállalkozott" az Alfa Busznak. Miután lapunk információi e közlést csak részben erősítik meg, az alábbi kérdéseket juttattuk el - ugyancsak pénteken - az Alfa Busz Kft.-hez:

- Ki volt az Alfa Busz munkatársai vagy alvállalkozói közül az, aki eleinte - logisztikai kollégaként - az alkatrészek nyilvántartásával foglalkozott, majd bekerült a gyártócsarnok irodájába, ahol diszpécseri feladatokat végzett, s később hozzá került bizonyos anyagok igénylésének joga is?

- Ki volt az a munkatárs vagy alvállalkozó, akit később az egyedi buszok építésére szakosodott szakembergárda irányításával bíztak meg (Toman Péter ügyvezető közvetlen alárendeltjeként)?

Várjuk a válaszokat.

(Az Alfa Busz Kft. a mai napon visszavonta a BKV busz tenderére benyújtott pályázatát.)

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.