Bokros Lajos olyan bizarr interjút adott, hogy első látásra nem is hiszi el! Megvan az ellenzéki siker receptje

/ 2016.09.26., hétfő 18:27 /
Fotók: MTI

Fotók: MTI

Néhány tucat tüntető részvételével tartott demonstrációt tegnap a Modern Magyarország Mozgalom a Kossuth téren; a szervezet egyszerre szólította fel szimpatizánsait az október 2-i referendumtól való távolmaradásra és az érvénytelen szavazásra. (Jó megoldás lehet még az érvénytelen távolmaradás is.)

Ha valaki az elmúlt években figyelemmel kísérte a Bokros Lajos-féle csapat munkásságát, akkor nem valószínű, hogy meglepte a gyér érdeklődés; ami inkább meglepő volt, az Bokros magyarázata; a volt pénzügyminiszter az ATV-ben a következő párbeszédet folytatta Rónai Egon műsorvezetővel:

„– Hát a MoMa elnökeként én nem tudom, mennyire nézte örömmel vagy keserűen azt a tömeget vagy azt a kicsi összegyűlt tiltakozó tábort, amelyik ott állt a Parlament előtt. Nem tudom, kicsi vagy nagy, honnan nézzük?

– Teljesen mindegy, hogy honnan nézzük, örültem annak, hogy sokan eljöttek, és akik otthon maradtak, azok remélem, hogy azért maradtak otthon, mert jövő vasárnap is otthon maradnak.

– Már most készülnek; otthon maradásra készülnek…

– Igen, ha úgy tetszik, akkor ez egy sikeres főpróba volt.”

Tehát jegyezzük meg: a tüntetésen sokan voltak:

és aki otthon maradt, az is a MoMa felszólítására tett így, tehát kimondhatjuk, hogy Bokros Lajos 100%-ban mozgósította a magyar választópolgárokat. Hiszen – így vagy úgy – mindenki az ő szavára hallgatott. Ehhez legfeljebb csak annyit tudok hozzátenni, hogy az elnök úrnak küldöm szeretettel a Fradi-tábor egyik nagy slágerét, benne az örökzöld sorokkal: „Félnünk sose kell, a jobbak mi vagyunk / Akkor is győzünk, hogyha kikapunk.”

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.