Bontják Budapest ikonikus épületét – Siessen, ha még látni akarja!

/ 2016.06.04., szombat 14:00 /
Bontják Budapest ikonikus épületét – Siessen, ha még látni akarja!

Fotó: MTI/Marjai János

A Radetzky-laktanyánál másfélszer magasabb, acélból és üvegből készült ingatlant húznak fel a mostani épület helyén.

Fotó: MTI/Marjai János

Bár az 1897-ben épült laktanya 2011 óta műemléki védettséget élvez, a beruházó szerint ez nem érinti a 2010-es építési engedélyt, mert „a műemlékké nyilvánított elemek megmaradnak”, hiszen „nem bontják le a Bem tér felőli homlokzatot”. Valóban nem, csak éppen így fog kinézni:

Fotó: MTI/Marjai János

A bontás a múlt héten elkezdődött, úgyhogy aki még szeretné látni eredeti formájában az ’56-os forradalom legendás helyszínét, az siessen!

Tüntetés 1956. október 23-án, a Bem téren

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.