Bréking: Tarlós letiltotta a fővárosról a Habony–Rogán-féle ügyvédi irodát!

/ 2016.07.07., csütörtök 10:03 /
Bréking: Tarlós letiltotta a fővárosról a Habony–Rogán-féle ügyvédi irodát!

A Válasz.hu tegnapi cikke után Tarlós István főpolgármester megtiltotta a főváros központi közbeszerzési cégének, hogy együtt dolgozzon a Habony–Rogán-körhöz tartozó Kosik Ügyvédi Irodával.

Miként tegnap megírtuk, a főváros új kft.-jét, amelybe az önkormányzat és a budapesti tulajdonú vállalatok összes(!) közbeszerzését kiszervezték, a cégbíróság előtt Habony Árpád és Rogán Antal ügyvédi holdudvara képviseli. Ez pedig arra utal, hogy az egyik legerősebb – a letelepedési kötvényekből is hasznot húzó – kormányzati érdekcsoport a kelleténél közelebb került az évi 300 milliárd forintos fővárosi közbeszerzési kerethez.

A Kosik Ügyvédi Iroda névadója, Kosik Kristóf volt az, aki annak idején megszerezte a 888.hu domainnevet Habonynak. Ugyanő korábban a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának és Belváros-Lipótváros önkormányzati cégeinek is dolgozott (Rogán Antal frakcióvezetői, illetve polgármesteri periódusában). A Kosik-iroda másik főalakja pedig az a Kertész Balázs, aki Rogán V. kerületi polgármestersége idején a politikus jogi-gazdasági jobbkeze volt, és jelenleg is a Belváros-Lipótváros Vagyonkezelő Zrt. igazgatósági elnöke.

Tarlós István főpolgármester megkeresésünkre közölte: ma megtiltotta a Fővárosi Közbeszerzési Kft.-nek, hogy a jövőben együtt dolgozzon a Kosik-, illetve Kertész Balázs-féle ügyvédi irodával.

Cikkünk megjelenése után a Kosik Ügyvédi Iroda az alábbi közleményt juttatta el lapunknak:

„A Kosik Ügyvédi Iroda nem állt, és nem áll folyamatos megbízási jogviszonyban sem a Fővárosi Önkormányzattal, sem a Főpolgármesteri Hivatallal, sem a Fővárosi Közbeszerzési Kft-vel, a Fővárosi Közbeszerzési Kft. közbeszerzési eljárásaiban nem működött és nem működik közre. A Kosik Ügyvédi Iroda kizárólag a Fővárosi Közbeszerzési Kft. cégjegyzéki adataiban bekövetkező változások átvezetésére irányuló cégeljárásban látta el a Társaság eseti jogi képviseletét.”

 

 

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.