Brüsszel megkezdte az Orbán-terv végrehajtását

/ 2017.11.17., péntek 09:00 /

Brüsszel tegnap végérvényesen megkezdte az Orbán-terv végrehajtását. Az Európai Parlament kialakította az ő álláspontját menekültügyben, egyúttal nógatni is kezdte az Európai Tanácsot, hogy csapjanak végre egymás tenyerébe, módosítsák a dublini szabályokat mindenki megelégedésére.

Hogyan?

Hát úgy, hogy aki idejön, Európába be, annak a menekültügyi eljárását ne ott kelljen lefolytatni, ahol belépett az EU-ba, hanem dobják szépen szét az érkezőket, mindenki vegye ki a részét ebből. Hogy ne terhelődjenek azok a szegény frontországok, azért. Nos, Magyarország például frontország volt 2015-ben, most meg már nem terhelődik. Elvileg hihetnénk, hogy Brüsszel messze van, szabad szemmel onnan nem látszik a nagy magyar titok, de sajnos telesírták néhányszor az Európai Parlamentet az oda száműzött másodvonalbeli honatyák és -anyák az embertelen magyar kerítésről, tehát ezt az eshetőséget, hogy nem vették észre, nyugodtan elvethetjük.

Egészen bizonyosan tudják tehát, mi tehermentesít legjobban: a lezárt külső határ.

S hogy mégsem ezt szorgalmazzák közös európai megoldásként? Na, vajon miért nem? Ha egyszer van működőképes, tesztelt megoldás, ugyan miért nem? A mindig jóhiszemű magyar állampolgárban ekkor összeáll a kép: csak igaza lehet a kormánynak ezzel a Soros-tervvel! Az legalább magyarázza a dolgot. Lefeküdtek a pénznek. Ezért csinálják. Aljas számításból. Maguktól ennyire hülyék ugyanis nem lehetnek.

Nos. De. Lehetnek.

Annyira, hogy még Orbánnak is tettek most egy nagy szívességet. Ugyan, ki fog azzal szöszölni egy ilyen hír hallatán Magyarországon, hogy az EP csak az egyik döntéshozó szerv, hogy messze nincs közös álláspont, hogy a Bizottság egészen másféle elképzelésekkel is előállt nemrégiben? Senki.

Márpedig elég gyéren gyűltek a soros konzultáció ívei, aztán már csak egy hétig lehet őket visszaküldözgetni. Elkélt a segítség. 

Minden a terv szerint halad.

Csak épp nem a Soros-, hanem az Orbán-terv szerint.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.