valasz.hu/itthon/egy-fidesz-szavazo-biralhatja-e-a-kormanyt-itt-a-valasz-128949

http://valasz.hu/itthon/egy-fidesz-szavazo-biralhatja-e-a-kormanyt-itt-a-valasz-128949

Brüsszel nem tud megállítani minket

/ 2017.09.06., szerda 12:45 /
Brüsszel nem tud megállítani minket

Ahogy várható volt, simán elbuktuk a pert, amelyet 1294 menedékkérő befogadása ellen indítottunk. Jogilag elég nehezen védhetőnek is tűnt a magyar kormány álláspontja, hiába van amúgy igaza a lényegben: nem helyes másokra ilyen döntést rákényszeríteni.

És akkor mi lesz most? Semmi.

A döntés minden fontos európai médiumban vezető anyag lett, általában azzal a felütéssel, hogy mekkora pofon ez a magyar kormánynak. Amiből legfeljebb az látszik, hogy se Brüsszelben, se a nyugat-európai fővárosokban még mindig nem értenek semmit.

Egyrészt nem értik, hogy a kvóta miért is ostobaság: ha működne, akkor csak arra biztatná az embereket, hogy még többen jöjjenek, mert valahol majd csak lesz helyük, az európai országok hatóságait pedig arra ösztönözné, hogy nyugodtan fogadják őket, hiszen később úgyis tovább lehet majd valahogy passzolni a nagyrészüket. De legfőképpen azt nem látják, hogy a magyar kormánynak a per csak egy eszköz arra, hogy megnyerje a választásokat.

Ha nem így volna, akkor befogadtunk volna egy tucat menekültet, gondosan válogatva, aztán ahogy tudjuk, húzzuk, szabotáljuk az eljárást, épp csak annyit teljesítve, hogy ne lehessen Magyarország ellen eljárást indítani. Mások is csinálják ezt, még a németek is csak a nekik előírt kvótamenekültek negyedét vették át, ami amúgy megfelel az európai átlagnak.

„Az igazi csata csak most kezdődik” – hangsúlyozta a döntés után egybehangzóan Szijjártó Péter külügy- és Trócsányi László igazságügyi miniszter.

Márpedig mi kellene jobban egy választási kampányban a kormánypártoknak, mint egy Brüsszel ellen vívott csata?

Vagyis nem hajtjuk végre a döntést, tovább keressük a jogi kibúvókat. S mivel az egész eljárásból konkrét szankció, azaz pénzbüntetés legkorábban csak jövő tavasszal lehet, nagyjából pont a magyar választások után, minden adott ahhoz, hogy kényelmesen lehessen harcolni Brüsszellel urnazárásig, behúzni az ennek a harcnak köszönhető győzelmet, majd – ha esetleg mégis úgy gondoljuk, hogy legalább a ciklus elején lehet egy kicsit pihenni, akkor – kötni valami kompromisszumot és elkerülni a büntetést.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elkészült a Süsü, a sárkány folytatásával Csukás István

Ha nem töltődik fel az ember, elkopik – mondja Csukás István a legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban. Az író augusztusban fellép a szóládi Ízek, Versek, Madárfütty Fesztiválon; a rendezvény célja, hogy visszacsempéssze a kultúrát és a hagyományokat a köztudatba.

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – kárpátaljai szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Durva mondat Merkelről: „Nem bírok már együtt dolgozni azzal a nővel”

Milyen lehet az a kormány, ahol a legkisebb koalíciós partner minisztere így beszélhet a kormányfőről? És nemcsak hogy így beszélhet, hanem ultimátumot is adhat neki. A csütörtökön megjelenő digitális Heti Válasz azt nézi meg, hogyan juthatott ilyen helyzetbe Németország és Angela Merkel.