valasz.hu/itthon/ezert-kell-allandoan-sorosozni-125922

http://valasz.hu/itthon/ezert-kell-allandoan-sorosozni-125922

Brüsszel nem tud megállítani minket

/ 2017.09.06., szerda 12:45 /
Brüsszel nem tud megállítani minket

Ahogy várható volt, simán elbuktuk a pert, amelyet 1294 menedékkérő befogadása ellen indítottunk. Jogilag elég nehezen védhetőnek is tűnt a magyar kormány álláspontja, hiába van amúgy igaza a lényegben: nem helyes másokra ilyen döntést rákényszeríteni.

És akkor mi lesz most? Semmi.

A döntés minden fontos európai médiumban vezető anyag lett, általában azzal a felütéssel, hogy mekkora pofon ez a magyar kormánynak. Amiből legfeljebb az látszik, hogy se Brüsszelben, se a nyugat-európai fővárosokban még mindig nem értenek semmit.

Egyrészt nem értik, hogy a kvóta miért is ostobaság: ha működne, akkor csak arra biztatná az embereket, hogy még többen jöjjenek, mert valahol majd csak lesz helyük, az európai országok hatóságait pedig arra ösztönözné, hogy nyugodtan fogadják őket, hiszen később úgyis tovább lehet majd valahogy passzolni a nagyrészüket. De legfőképpen azt nem látják, hogy a magyar kormánynak a per csak egy eszköz arra, hogy megnyerje a választásokat.

Ha nem így volna, akkor befogadtunk volna egy tucat menekültet, gondosan válogatva, aztán ahogy tudjuk, húzzuk, szabotáljuk az eljárást, épp csak annyit teljesítve, hogy ne lehessen Magyarország ellen eljárást indítani. Mások is csinálják ezt, még a németek is csak a nekik előírt kvótamenekültek negyedét vették át, ami amúgy megfelel az európai átlagnak.

„Az igazi csata csak most kezdődik” – hangsúlyozta a döntés után egybehangzóan Szijjártó Péter külügy- és Trócsányi László igazságügyi miniszter.

Márpedig mi kellene jobban egy választási kampányban a kormánypártoknak, mint egy Brüsszel ellen vívott csata?

Vagyis nem hajtjuk végre a döntést, tovább keressük a jogi kibúvókat. S mivel az egész eljárásból konkrét szankció, azaz pénzbüntetés legkorábban csak jövő tavasszal lehet, nagyjából pont a magyar választások után, minden adott ahhoz, hogy kényelmesen lehessen harcolni Brüsszellel urnazárásig, behúzni az ennek a harcnak köszönhető győzelmet, majd – ha esetleg mégis úgy gondoljuk, hogy legalább a ciklus elején lehet egy kicsit pihenni, akkor – kötni valami kompromisszumot és elkerülni a büntetést.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ingatlanpanama a Feneketlen-tónál? – Lázár János kemény lépésre szánta el magát

Nahát, lesz következménye egy újságcikknek!? Azonnali vizsgálatra utasította a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt (Kehi) Lázár János a Feneketlen-tó melletti telekprivatizáció ügyében, melyet a Heti Válasz tárt fel – tájékoztatta lapunkat a Miniszterelnökség. Közben már csaknem ezren csatlakoztak a Buda Gardens-óriáslakópark elleni petícióhoz.

Hun–magyar rejtély: új nyilatkozatok árnyalják a „szenzációt”

A szegedi genetikusok nagy vihart kavaró szeptember végi bejelentése után először véleményezi átfogóan a hun–magyar rokonság kérdését történész, paleoantropológus és néprajztudós. A csütörtöki Heti Válasz összeállításából kiderül: a kulturális közelségnek több bizonyítéka is van, a csodafegyvernek tűnő genetika viszont épp a lényeget illetően néma.

A magyar szexmilliárdos pere: 45 milliárd forint a tét

Ismét pert nyert a leggazdagabb magyarok között számon tartott szexmilliárdos, Gattyán György cége az adóhivatallal szemben, egyelőre mégsem látszik a történet vége. A tét 45 milliárd forint. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

„Lehet, hogy Orbán nem diktátor” – mondja az MSZP elnöke

Ha a ballib értelmiség lázas messiáskeresésében eljutott Vona Gáborig, ahhoz csak gratulálni tud Molnár Gyula. A szocialisták elnöke eddig másodhegedűs volt, Botka László visszalépése után viszont ő viszi majd a prímet a pártban. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.