Brüsszeli alapítvány veszi meg a 168 Óra című hetilapot

/ 2015.08.12., szerda 15:19 /
Brüsszeli alapítvány veszi meg a 168 Óra című hetilapot

A Klubrádióba befektető és az Origóra is pályázó Brit Media Kft. hamarosan megvásárolja a 168 Óra többségi tulajdonrészét – értesült a Válasz.hu. Az a tegnapi hír, hogy Soros György állna a cég mögött, vélhetően csak kacsa volt.

A Klubrádió mellett a 168 Órába is befektető és az Origo hírportálra is pályázó Brit Media Befektetési Kft. tulajdonosa, a brüsszeli Brit Europe Foundation nem csak a sajtópiacon aktív. 2012-ben részben ez az alapítvány vásárolta meg az Arany Alkony idősotthonok ingatlanjait birtokló céget, és az 1300 embernek otthont adó idősotthon-hálózat új fenntartója az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) lett. A Köves Slomó rabbi fémjelezte EMIH és a Brit Europe Foundation kapcsolata tehát nyilvánvaló – és ez a tény kétségessé teszi azt a tegnapi sajtóhírt, hogy Soros György állna a Brit Media Befektetési Kft. mögött. Köves ugyanis az a rabbi, aki a politika helyett igyekszik a zsidó hitéletre összpontosítani, ráadásul balról rendszeresen megkapja a „fideszes” billogot – ezért nehezen hihető, hogy Soros György épp vele összefogva próbálna magyarországi sajtóbefolyást szerezni. Az viszont információink szerint igaz, hogy a Brit Europe Foundation mögött Amerikában élő, magyar származású zsidó üzletemberek állnak.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.