valasz.hu/itthon/idoskori-testfelujitas-fizetik-a-halapenzt-mint-a-katonatiszt-129161

http://valasz.hu/itthon/idoskori-testfelujitas-fizetik-a-halapenzt-mint-a-katonatiszt-129161

„Budaházy hibát követett el” – megszólal az elítélt társának ügyvédje

/ 2016.09.01., csütörtök 18:02 /
„Budaházy hibát követett el” – megszólal az elítélt társának ügyvédje

„Valójában egy felelőtlen kiscserkészi politikai próbálkozás volt az egész terrorcselekmény, leszámítva a Csintalan Sándor bántalmazását” – mondja Somogyi János.

„Nagy baj, hogy Budaházy még ma sem látja be, hibát követett el, és nagyon rendes, tisztességes fiatalembereket és nőket hozott ilyen helyzetbe, amire ráment az életük. Az elmúlt nyolc évben, amíg az eljárás folyamatban volt, más hozzáállással (feladva már végre a „nemzeti hős” pózát) talán lehetett volna más irányba, más értelmezéssel segíteni az elbíráláson, hiszen valójában felelőtlen kiscserkészi politikai próbálkozás volt az egész terrorcselekmény, leszámítva Csintalan Sándor bántalmazását, ami viszont inkább egy személyes bosszú (jogilag: aljas indokból elkövetett) súlyos testi sértésnek minősülhetne” – nyilatkozza a Présház Hírportálnak Somogyi János, az egyik társtettesként megvádolt férfi korábbi ügyvédje.

Szerinte „ma már, amikor valódi terroristák emberek tucatjait, százait küldik a halálba, szinte nevetséges ezeket a bagatellnek tűnő cselekményeket terrorcselekménynek elfogadni, de a Btk. törvényi tényállása szerint annak minősíthetőek.”

Az ügyvéd válaszol azoknak is, akik igazságtalannak tartják, hogy Budaházy 13 évet kapott, miközben „a szemkilövetésre parancsot adó politikus és azt végrehajtató főrendőr” megúszta. „Ez nem érv, sem jogilag, sem emberileg. Az adott bíróságnak az adott ügyben kell ítéletet hoznia, és egyébként sem mondhatom a rendőrnek, amikor leállít, hogy a lakott területen a megengedett 50 km/h helyett 80 km/h sebességgel mentem, hogy engem miért büntetnek meg, amikor X. Y. 50 helyett 100-zal ment, és mégsem büntették meg. Nem is szólva arról, hogy mit csinálunk, ha majd a Soros-lovag civilek annyira radikalizálódnak, hogy terrorcselekménynek minősülő cselekményeket valósítanak meg? Egy lépésre vannak már csak ettől! Majd azt mondják, hogy Budaházynak lehetett, nekünk nem?!”

További részletek a teljes interjúban.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.