Budapest elbukott egy világsztárt – ki legyen a következő?

/ 2017.07.07., péntek 11:40 /

Tegnapi információ, hogy mégis lesz olimpiai hangulat Budapesten. A vizes vb megnyitóünnepségének költségvetése ugyanis egy valóságos miniolimpiát csempész a szorgos, szürke fővárosi hétköznapokba.

A hvg.hu érdeklődésére közölte a szervezőbizottság a következőket: „a budapesti nyitóünnepség megvalósításának összköltsége megközelítőleg 3,4 milliárd Ft, amely magában foglalja a terület és a rendhagyó vízi helyszín kialakítását, illetve a látványos fény-, videó-, multimédia-, lézer-, víz- és pirotechnikai megoldásokat felvonultató technikai megvalósítást is. Az esemény művészeti közreműködőire fordított összeg közel 1 milliárd Ft, részleteket a szerződések értelmében nem áll módunkban nyilvánosságra hozni".

Erre írta a hvg.hu összehasonlításként: a Sziget nagyszínpadának felépítése az összes technikával, fénnyel és hangfallal együtt 100 millió forint. Az idei A-listás fellépőkre hatmillió eurót költ el a szervezőiroda. Az 1,85 milliárd forintba belefér a Sziget történetének egyik legdrágább előadója, Pink, ahogy hét napon át további 27 zenekar.

További finomság, hogy a három és félmilliárdot kóstáló, két órás megnyitót nem közvetítő a jogokat megvásárló Eurosport.

Így aztán a megnyitóünnepségek rajongóinak tömegeihez nem fog eljutni a hír, hogy a Rolling Stones után képbe került Emeli Sandé sem lép fel. A brit énekesnő egészségi problémákkal küzd, ezért egész turnéját, köztük a budapesti fellépést is lemondja.

Ami nem is biztos, hogy rossz hír, hiszen pénz van dögivel, így szabadon szárnyalhat a vágyvezérelt képzelet. Megnyitom én a sort:

Egy Rammstein–KraftwerkDepeche Mode maratont hallgatnék szívesen élőben. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.