valasz.hu/itthon/idoskori-testfelujitas-fizetik-a-halapenzt-mint-a-katonatiszt-129161

http://valasz.hu/itthon/idoskori-testfelujitas-fizetik-a-halapenzt-mint-a-katonatiszt-129161

Kívül-belül lenyűgöző Budapest legmagasabb víztornya

Láthatatlan Budapest, 6. rész

/ 2015.06.03., szerda 07:10 /
Kívül-belül lenyűgöző Budapest legmagasabb víztornya

Magyarország, egyben pedig Budapest legmagasabb víztornya a csepeli „csíkos” víztorony. A több mint 70 méteres, háromezer tonna víz tárolására alkalmas vasbeton monstrum belül olyan, mintha a Csillagok Háborúja valamelyik díszletéhez épült volna, kelyhének „teraszáról” pedig lenyűgöző kilátás nyílik a városra. Körberepültük.

A Budapest fölé magasodó víztornyoknak köszönhetjük, hogy a csapból a nyolcadik-tízedik emeleti lakásban is normális nyomással folyik az ivóvíz. A víztorony-építészet elmúlt több mint százéves hazai történetének köszönhetően ezek a hatalmas épületek szerves részei lettek a városképnek; elég csak a híres Árpád útit, vagy a Margit-szigeten emelkedő víztornyot említeni. A legmagasabb víztorony Csepelen van: a Láthatatlan Budapest című videóriport-sorozatunk új adásában megmutatjuk, hogy ez a vasbeton építmény nem csak funkciójában érdekes (több mint háromezer tonna tömeget tart hetven méterrel a város felett), de a „kehelyteraszáról” nyíló lenyűgöző kilátás miatt is.

Riportunk a fenti videóablakban nézhető meg!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.