valasz.hu/itthon/ot-ok-amiert-felesleges-duhongeni-azert-mert-bayer-zsolt-bekerul-a-nemzeti-konyvtarba-125069

http://valasz.hu/itthon/ot-ok-amiert-felesleges-duhongeni-azert-mert-bayer-zsolt-bekerul-a-nemzeti-konyvtarba-125069

Budapesttel határos területeket csatolna a fővároshoz a III. kerület polgármestere

/ 2016.09.27., kedd 19:45 /

Merész javaslattal állt elő Bús Balázs, Óbuda–Békásmegyer első embere: azt szorgalmazza, hogy a főváros határán létrejött, de az adott agglomerációs helységgel semmilyen érdemi kapcsolatban nem lévő településrészek kerüljenek Budapest közigazgatási határán belülre.

„Jó ideje látható, hogy a város szélén lévő agglomerációs települések úgy vonnak belterületbe földeket, úgy hajtanak végre településfejlesztéseket, hogy ehhez nem a saját infrastruktúrájukat fejlesztik, hanem ráépítik a városnak a határaira, a város életére; nem hoznak létre új óvodákat, bölcsődéket, iskolákat, hanem alapvetően a városi infrastruktúrát használják” – nyilatkozta a polgármester az Inforádiónak.

Példaként Üröm Csillaghegy feletti részét hozta fel: a Rókahegy ürömi, lakóparkokkal sűrűn teleépített oldala valóban közelebb esik Csillaghegyhez, mint Üröm központjához, amelytől kissé elszakadva éli életét. Bús Balázs szerint a fővároshoz csatolás elsősorban azért lenne indokolt, mert az adott agglomerációs településrészen élők a III. kerület oktatási és egészségügyi rendszerét (a Szent Margit Kórházat) használják. „Óbudának csak az agglomerációs oktatási feladatok ellátásából 200 millió forintos plusz kiadása keletkezett a korábbi években” – mondja a polgármester. Bús Balázs éppen emiatt pesszimista a javaslat fogadtatását illetően: véleménye szerint az agglomerációs településeknek csak a tiszta bevétel lebeg a szemük előtt, ezért nem érdekük a változás.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.