Büntet a Fidesz - de tényleg ezt akartuk?

/ 2015.11.25., szerda 17:13 /
Büntet a Fidesz - de tényleg ezt akartuk?

Holnap lesz egy hete, hogy az RTL Klub nem teheti be a lábát az Országház épületébe.

Mint emlékezetes: a kitiltásról Kövér László házelnök döntött, aki szerint az RTL Klub munkatársainak a plenáris ülésre szólt a forgatási engedélyük, de ők egy olyan folyosón akartak forgatni, ahova meg nem szólt az engedélyük.

A mélyebb valóság meg az, hogy múlt csütörtökön a NATO főtitkára és Orbán Viktor tartott valamit, ami a magyar fél szerint nem volt sajtónyilvános esemény, a NATO szerint viszont de, az RTL Klub meg, mivel a közmédia közvetítette a dolgot (azért írok ilyeneket, hogy dolog, meg esemény, meg valami, mert a nyilatkozatkatyvaszban elveszett teljesen, hogy mit is csinált médiaszempontból a NATO és Magyarország első embere közösen), megpróbált ugyancsak tudósítani róla.

Ez volt a bűnük.

Azóta elolvashattuk a sajtófőnök kitiltásról szóló levelét, az összes ellenzéki párt tiltakozását, tegnap pedig az RTL Klub hírigazgatójának kitiltó levélre írott válaszát is. És ebben van egy rész, ami engem, mint (vigyázat, politikai coming out következik!) 1989-es ősfideszest, szíven ütött. 2015-ös az eset, illetve „eset”, emlékeztem rá, de most, a friss kitiltással együtt üt igazán.

Kotroczó Róbert levelének arról a részéről van szó, ahol az RTL Klub hírigazgatója arról értekezik, hogy semmiféle korábbi sajtótudósítási-rendsértésről nem tud (a parlamenti sajtófőnök erre is hivatkozott), mindössze egyetlen esemény ismert számára, s ezt idézem a levélből:

„Szondi Vanda kolléganőm a kormányalakításról kérdezte a Miniszterelnök Urat. Magyarázatként leírom, hogy nem kaptunk sem időt, sem lehetőséget arra, hogy máskor kérdezzük a kormányfőt, viszont a téma nagy érdeklődésre számot tartó napi politikai téma volt. Az újságíró egyszerűen nem tehette meg, hogy ne próbálja meg feltenni a kérdést. Emiatt kolléganőmet 3 hónapra már kitiltották az Országgyűlés épületeiből.”

Szánalmas, pitiáner, ostoba, ócska és végtelenül szomorú. Ha valaki 1989 őszén azt mondta volna nekem, hogy márpedig egyszer ilyen lesz, kétszer körberöhögöm.

És tessék, ilyen lett.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.