valasz.hu/itthon/ugynokvad-a-volt-magyar-nemzet-foszerkeszto-ellen-petho-tibor-valaszol-128202

http://valasz.hu/itthon/ugynokvad-a-volt-magyar-nemzet-foszerkeszto-ellen-petho-tibor-valaszol-128202

CEU-ügy: példátlan fejlemény

/ 2017.05.04., csütörtök 20:06 /

Több mint egy hónapja uralja a címlapokat a Közép-európai Egyetem körül kialakult adok-kapok, de annak jelentőségéhez képest, ami ma történt, minden megnyilatkozás, publicisztika eltörpül. Példátlan fejlemény, de írhatnám azt is, hogy mérföldkő.

Erről beszélek:

CEU-vita a Terror Házában

CEU-vita a Terror Házában

A képen az látható, hogy Fodor Éva és Enyedi Zsolt, a Közép-európai Egyetem rektorhelyettesei, valamint Kovács Zoltán kormányszóvivő, Maruzsa Zoltán helyettes államtitkár és Schmidt Mária múzeumigazgató egy asztalnál ülnek és vitatkoznak csütörtök délután. A helyszínt a Terror Háza biztosította, „CEU-vita” címmel.

Azzal kezdtem, hogy több mint egy hónapja van itt ez az ügy, mégis először fordult elő, hogy az érintettek a nyilvánosság előtt* egy asztalhoz ültek, és kulturált körülmények között beszéltek. Nem tudom, hogy önök hogy vannak vele, de én ennek csak örülni tudok. A lehető legrosszabb cselekvési mód a lövészárokba merevedve dobálni a másikra az érveket és minősítéseket. A TH-ba szervezett CEU-vitát csak üdvözölni lehet.

Ez a bejegyzés nem a beszélgetés tartalmáról szól. (Összefoglaló többek között itt és itt olvasható az elhangzottakról.) Hanem a tényéről. Ezért azzal együtt, hogy a mai kerekasztalt süvegeljük, hozzá kell tenni, azért elkésett a dolog; Áder János április 10-én, vagyis majdnem egy hónapja aláírta a lex CEU-t. Utána sem értelmetlen egy asztalhoz ülni, de igazán előtte lett volna.

 

* Még egy szépséghibát meg kell említeni. A „nyilvánosság előtt” megfogalmazás nem pontos, mivel a rendezvényre újságírók csak névre szóló meghívóval mehettek be, így például az Indexet sem engedték be. Nem tudom, ennek mi értelme van. Mondjuk a szervezők javára írandó, hogy a beszélgetést online is lehetett követni.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.