heti-valasz.hu/itthon/nyary-krisztian-elmondja-milyen-bort-ajanl-a-digitalis-heti-valasz-olvasasa-melle-128920

http://heti-valasz.hu/itthon/nyary-krisztian-elmondja-milyen-bort-ajanl-a-digitalis-heti-valasz-olvasasa-melle-128920

Cifra nyomorúság ez! – Lányi András az újabb kétharmadról

/ 2018.04.14., szombat 18:00 /
Cifra nyomorúság ez! – Lányi András az újabb kétharmadról

A hon nem érhető el honlapokon – summázza a választási kudarc okait Lányi András. Nagyinterjúnk az úgynevezett „taktikai szavazás” egyik zászlóvivőjével a csütörtöki Heti Válaszban.

„Igen. Kudarcok feldolgozásában jó vagyok. Sokat tesz a gyakorlat.” Ez volt Lányi András válasza múlt pénteken, amikor lapunk azt kérdezte tőle: hajlandó lenne-e a választás után interjúban értékelni az eredményeket.

És hogy a magyar ökopolitika atyja honnan tudta előre, mi lesz az eredmény? „Hiszen épp a Heti Válasznak nyilatkoztam tavaly: a Fideszt Budán kell legyőzni – mert Pesten megbukik magától –, de nem idén, hanem a 2019-es önkormányzati választásokon. Jó ideje nyilvánvaló volt számomra, hogy nem buknak meg most.”

Lányit az ellenzék viselkedése sem lepte meg. „Az ellenzéki pártok bebizonyították alkalmatlanságukat. De mi mást várhattunk volna tőlük? Az MSZP-től, amely teljes arctalanságát egy lízingelt miniszterelnök-jelölttel próbálta elfedni? Esetleg Gyurcsánytól? Gondoljon bele: micsoda szégyenletes hanyatlástörténet ez a baloldali liberálisok térfelén: Kis Jánostól Gyurcsány Ferencig! Vagy Vona Gábortól? Aki súlyosan kompromittált pártjával sehogy se tudott kikecmeregni abból a gettóból, ami soha nem lesz nagyobb, mint amekkora az egykori kisgazdák és miépesek tábora volt.”

És hogy miért az értelmiség felelőssége is a választási eredmény Lányi szerint?

Miért cifra nyomorúság a magyar vidék állapota?

 

 

 

 

A teljes nagyinterjú az április 12-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elkészült a Süsü, a sárkány folytatásával Csukás István

Ha nem töltődik fel az ember, elkopik – mondja Csukás István a legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban. Az író augusztusban fellép a szóládi Ízek, Versek, Madárfütty Fesztiválon; a rendezvény célja, hogy visszacsempéssze a kultúrát és a hagyományokat a köztudatba.

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – kárpátaljai szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.

A konzervativizmus értékrend, nem párthűség

A konzervatív értelmiség most azt kapja jutalmul, amit a baloldali büntetésül kapott – mondja Nyáry Krisztián. A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatói posztját is betöltő sikerszerző úgy látja: épp kihúzzák a szellemi talajt a konzervatívok lába alól.