valasz.hu/itthon/vegso-erv-az-evszazados-vitaban-a-magyar-nyelv-finnugor-eredetu-nem-a-nep-128939

http://valasz.hu/itthon/vegso-erv-az-evszazados-vitaban-a-magyar-nyelv-finnugor-eredetu-nem-a-nep-128939

Cifra nyomorúság ez! – Lányi András az újabb kétharmadról

/ 2018.04.14., szombat 18:00 /
Cifra nyomorúság ez! – Lányi András az újabb kétharmadról

A hon nem érhető el honlapokon – summázza a választási kudarc okait Lányi András. Nagyinterjúnk az úgynevezett „taktikai szavazás” egyik zászlóvivőjével a csütörtöki Heti Válaszban.

„Igen. Kudarcok feldolgozásában jó vagyok. Sokat tesz a gyakorlat.” Ez volt Lányi András válasza múlt pénteken, amikor lapunk azt kérdezte tőle: hajlandó lenne-e a választás után interjúban értékelni az eredményeket.

És hogy a magyar ökopolitika atyja honnan tudta előre, mi lesz az eredmény? „Hiszen épp a Heti Válasznak nyilatkoztam tavaly: a Fideszt Budán kell legyőzni – mert Pesten megbukik magától –, de nem idén, hanem a 2019-es önkormányzati választásokon. Jó ideje nyilvánvaló volt számomra, hogy nem buknak meg most.”

Lányit az ellenzék viselkedése sem lepte meg. „Az ellenzéki pártok bebizonyították alkalmatlanságukat. De mi mást várhattunk volna tőlük? Az MSZP-től, amely teljes arctalanságát egy lízingelt miniszterelnök-jelölttel próbálta elfedni? Esetleg Gyurcsánytól? Gondoljon bele: micsoda szégyenletes hanyatlástörténet ez a baloldali liberálisok térfelén: Kis Jánostól Gyurcsány Ferencig! Vagy Vona Gábortól? Aki súlyosan kompromittált pártjával sehogy se tudott kikecmeregni abból a gettóból, ami soha nem lesz nagyobb, mint amekkora az egykori kisgazdák és miépesek tábora volt.”

És hogy miért az értelmiség felelőssége is a választási eredmény Lányi szerint?

Miért cifra nyomorúság a magyar vidék állapota?

 

 

 

 

A teljes nagyinterjú az április 12-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.