Civil hírek

/ 2001.04.13., péntek 07:38 /

Nagycsaládok irodái vidéken

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) március végi közgyűlésén négy regionális központ létrehozását határozta el. Az egyesület bővülése miatt vetődött fel a kaposvári, orosházai, püspökladányi, székesfehérvári irodák megalapítása. Az új vidéki központok feladata a kapcsolattartás, az információátadás, rendezvények szervezése.


Lelki egészség

Magyarországon ma több férfi hal meg az 50-60 éves korosztályból, mint az 1930-as években - hangzott el a múlt hét végi, egészségmegőrzéssel foglalkozó budapesti konferencián. Az alkoholfogyasztás okozta májzsugorbetegség nálunk követeli a legtöbb áldozatot Európában. Az érettségizettek vagy annál magasabb végzettségűek 6-7,5 százaléka, az alacsonyabb szinten iskolázottaknak egynegyede depressziós. A konferencián részt vettek civil szervezetek is. Az alkoholisták, a mozgásszervi, a pszichiátriai és a Down-betegek képviselői arról tanácskoztak, mit tehetnek a társadalmi elfogadottságért.


Küzdelem a parlagfű ellen

A Környezetvédelmi Minisztérium az idén először támogathat vegyszermentes gyomirtási és parlagfűszedési akciókat. A tárca együttműködési megállapodást kötött a parlagfűvel foglalkozó környezetvédő civil szervezetek munkáját összefogó Levegő Munkacsoporttal. A kötelező gyomirtást a FVM ellenőrzi. Aki elmulasztja a gazolást, húszezer forinttól egymillió forintig terjedő bírságra kötelezhető. A parlagfű virágzása idején a magyar lakosság harminc százaléka szenved szénanáthától.


Gyermekjóléti esélyek

Megélhetést biztosító családi szolgáltatások esélyei a gyermekjóléti alapellátásban címmel rendezett konferenciát a Fehér Kereszt Gyermekvédő Alapítvány április 4-én a Szociális és Családügyi Minisztériumban. A tanácskozáson előadást tartott Szemkeő Judit, a minisztérium politikai államtitkára és Elizabeth Lutter EU-program-koordinátor is. A családi napközi, a pótmamaszolgálat és a helyettes szülői szolgáltatás előnyeiről, hátrányairól és a finanszírozás lehetőségeiről tartottak eszmecserét a résztvevők.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.