Csalók jelentek meg a Tescók és a kistermelői piacok környékén

/ 2015.08.06., csütörtök 08:10 /
Csalók jelentek meg a Tescók és a kistermelői piacok környékén

Öt éve, hogy felhagyott kozmopolita életmódjával Járosi Tamás, és feleségével, Líviával Balatonhenyén létrehozta a Fekete Bárány biogazdaságot. Az északi part véleményvezéreként szembemegy a tömeggel: amint a csütörtöki Heti Válaszból kiderül, a magukat kistermelőknek hazudó kereskedők elleni blogbejegyzését pillanatok sláger lett az interneten.

A Fekete bárány blogon június elején írt bejegyzés pillanatok alatt ötezernél is több like-ot valamint 26 ezer letöltést hozott. „Pedig csak azt írtam le benne, hogy a király meztelen” – mondja Járosi Tamás. A kifakadás kiindulópontja az volt, hogy nyílt egy új, kistermelői büfé a közelben. De mi a baj ezzel? – faggatjuk a férfit. „Nagyszerű kezdeményezés az új büfé, üdítő oázis a félkész termékekből dolgozó parti étkezdék sivatagában – nem is azt mondtam, hogy nem jók, ügyetlenek vagy hazugok. Látom, keményen dolgoznak és meg is érdemlik a sikerüket. De miért nem azt reklámozzák azt, ami igaz: hogy ők főznek a környéken a legjobban? Miért kell kiírni, hogy kistermelői?” – feleli.

„Amikor egy kereskedő megveszi hatvan forintért a krumplit az áruházban, és háromszázért eladja a kistermelőin mint saját terméket, annak az anyagi vonzata fáj jobban, vagy az egészségügyi?” – kérdez vissza arról az egyre inkább elharapózó jelenségről, mely szerint megvesszük a Tescóban a tömegárut, majd busás haszonnal továbbadjuk kézműves, avagy kistermelői élelmiszerként. 

Járosi Tamás feleségével, Líviával Balatonhenyén biogazdaságot vezet

Fotó: Sebestyén László

További részletek a Heti Válasz augusztus 6-i lapszámában megjelenő interjúban szó, mely a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.