valasz.hu/itthon/tovabbra-is-david-ibolya-az-mdf-elnoke-23213

http://valasz.hu/itthon/tovabbra-is-david-ibolya-az-mdf-elnoke-23213

Itt látható a Cseh Tamás-ötletpályázat anyaga

/ 2010.02.05., péntek 14:44 /

Meglepően szép számú, mindösszesen 69 kilenc ötlet, terv érkezett a Budavári Önkormányzat felhívására az első Cseh-Bereményi dalok születési helyén az eseménynek emléket állítani kívánó pályázatra.

Nagy Gábor Tamás, az első kerület polgármestere, ötletgazda, és Bereményi Géza nyitotta meg a Várnegyed Galériában nagy hirtelen megrendezett kiállítást a Cseh Tamás, Bereményi Géza negyven évvel ezelőtti közös albérletének helyén, az Iskola utca 35. alatti háznál, annak környékén elhelyezendő emlék-jel kialakítására beküldött anyagokból.

Az első helyezettnek meghirdetett 500 ezer forintos pályadíj odaítélésében a polgármester elmondása szerint a végső döntés meghozatalára jogosult Képviselő Testület egy neves képző- és építőművészekből, továbbá az énekes legközvetlenebb baráti köréhez tartozókból verbuvált szakmai bírálók véleményén túl számít a kiállítás látogatóinak észrevételeire, javaslataira is. A tervek szerint a rangsort a hónap végén hirdetik ki, az emlékhely elkészítésére egy éves határidőt szánva.

Bereményi Géza köszöntő-megnyitójában sokadszorra mesélte el a zsúfolásig megtelt galéria közönségének megismerkedésük, az első dalok megszületésének történetét, újabb és újabb színes részletekkel gazdagítva az immár a legendák világába emelkedő hajdani eseményt. Jóllehet, a galéria falán teljes terjedelmében mindössze a pályázatok felét tudták bemutatni, a látogatók zsinegre akasztott füzetek formájában a többit is megismerhetik, szavazhatnak rájuk.

A kiállított anyagban a tisztán képzőművészeti eszközökkel élő alkotók munkái mellett a modern technikát felhasználó, képi- és hanghatásokra építő ötletek éppúgy szép számmal láthatók, mint a két eszközt vegyítő megoldások. Összefoglalva a látottakat, csak a régi Ki Mit Tud -ban sokszor hallott megállapítást ismételhetjük: a zsűri nehéz helyzetben van...

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Trumpra figyel a világ

Gyász Manchesterben, elégedetlenség és káosz Dél-Amerikában, Trump első elnöki útja -ez volt a hét képekben.

Bemutatjuk a Heti Válasz legidősebb olvasóját!

A hét e heti embere annyira szubjektív választás, hogy magyarázatra szorul. Pottyondy Zsófia május 18-án töltötte be a 104. életévét. Ő a Heti Válasz legrégebben fiatal előfizetője.

 „Már meg mer szólalni a műszaki értelmiség is”

A mérnökök sokáig féltek, hogy rájuk sütik a politizálás bélyegét, de ez változóban van – mondja Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara leköszönő elnöke, akit korrupcióról és a lefújt olimpiáról is kérdeztünk. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Szenzáció: eddig nem ismert Lechner-épületeket azonosítottak

A magyar építészettörténet legizgalmasabb alakjáról számos mű látott már napvilágot. A frissen megjelent Lechner összes című pompás kötet szerzői nem érték be a korábbi eredmények számbavételével, van olyan épület, amit először ők azonosítottak. Részletek a friss Heti Válaszban.