valasz.hu/itthon/minden-szinvonalat-alulmul-palinkas-jozsef-a-kormanymedia-tamadasarol-129173

http://valasz.hu/itthon/minden-szinvonalat-alulmul-palinkas-jozsef-a-kormanymedia-tamadasarol-129173

Csúnyán elbántak Simicskóval

/ 2015.02.27., péntek 11:44 /

Súlyos hiba csúszott az urizáló kormánypártiak levadászásába. Aztán még egy.

Az oknyomozó, oknyomozó környéki, oknyomozószerű és oknyomozónak álcázott újságírásban most épp nagy divat az urizáló kormánypárti politikusok megszorongatása, ami egyébként helyes dolog, amíg rendesen, tisztességesen van elvégezve a munka. És annál pusztítóbb, amikor kvázi indulatból, „csakazértis” alapon csak úgy oda van gányolva.

Hát most valami ilyesmi zajlik éppen: a két napja Brüsszelben Európai Polgár díjjal kitüntetett átlátszó.hu készített Simicskó Istvánról leleplezőnek szánt nem tényfeltárást. Ami persze a szokásos sebességgel száguldott végig az internetes médián, hogy mire Simicskó István felemelte a telefont, hogy egyáltalán mondjon valamit (amiből aztán további hiszti keletkezett – de erről később), már az Indextől a 444-ig tartó médiarész olvasói (és nem kevés emberről van szó) már vadul ütötték az asztalt „hogyrohadnamegezis!”.

Az átlátszó ugyanis felfedezett egy balatoni társasházat, amelyben Simicskó István szüleinek több lakása is van. És persze szépek a négyzetméter árak arrafelé, úgyhogy szoroztak, és kijött, hogy százmilliók repkednek jobbra-balra, miközben az államtitkári fizetés annyi, amennyi.

Amit kihagytak a tényfeltárásból, hogy Simicskó István szülei évtizedek óta ingatlanokkal foglalkozó vállalkozók: vesznek, eladnak, megint vesznek, felújítanak, eladnak, s még építenek is. És ebből meglehetős vagyonra tettek szert.

Nem a fiúk politikussá válását követően, hanem az azt megelőző évtizedekben.

Tehát úgy fél évszázadot hagytak ki átlátszóék elegánsan.

És akkor itt jön a legszebb rész, amikor az átlátszó.hu munkatársa és a már említett Indextől 444-ig húzódó frontvonal katonái nem hogy odaírnák: okés, bocsi, hanem inkább rúgnak még egyet az áldozaton.

Simicskó István ugyanis elkövette azt a hibát, hogy telefonon reagált a megkeresésre. Szerintük fenyegetőzött. Szerintem meg próbálta visszafogni magát, és ami ebből összejött neki, az nem gyenge teljesítmény, tekintve, hogy az államtitkár szüleit sikerült az átlátszó.hu-nak belenyomnia az átlátszó.hu által összehalmozott ganyéba. Meghallgatható itt!

Az átlátszó gárdája persze rohadt büszke magára, mert ezzel a felvezetéssel tálalták a hangfelvételeket: „Itt a vágatlan felvétel, amin Simicskó elküld bennünket a vérbe reggel. Aztán este is.”

És még ebben is kamuztak, mert baromira nem lettek elküldve a vérbe. Pedig.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.