Dermesztő vallomásra bírta Navracsics Gyurcsányékat

/ 2014.09.10., szerda 16:26 /

Persze borítékolni lehetett, hogy jelöljék bármilyen posztra, Navracsics Tibor lesz a nap lúzere az ellenzék szerint. És bár a jelölés végül meglepetést hozott, mert az előzetesen belengetettek helyett a magyar politikus az oktatással, kulturális, ifjúsági és állampolgársági ügyekkel foglalkozó biztosi szék várományosa lett, a DK-nál villámgyorsan lecserélték közleményükben a vámügyi szót oktatásira, és már tolták is ki a szöveget.

A Demokratikus Koalíció szerint Navracsics az új Európai Bizottság leggyengébb posztját kaphatja. Gréczy Zsolt szóvivő úgy fogalmaz, hogy a magyar biztos „semmilyen feladatot, hatáskört és befolyást nem kapott és mivel eddig is Európa ellen dolgozott, most olyan feladatot bíztak rá, amelynek semmi köze Európához.”

Azért van a DK-nak egyfajta Európa-képe: oktatás, ifjúság és kultúra, amelyeknek semmi köze Európához.

Hasonlóan, bár sokkal kevésbé barbárul fogalmazott Jávor Benedek. Az EP-képviseló azt írja: „A magyar biztosjelöltnek csupa olyan feladat jutott, amelyek nemzeti hatáskörbe tartoznak, ami azt is jelenti, hogy nem veszik komolyan a magyar jelöltet. A pozíció tehát gyenge, épp ahogy a jelölt.”

És akkor jöjjön ide az Orbán- és Navracsics-pártisággal minimálisan se vádolható 444.hu friss elemzése a posztról:

"A korábbi magyar biztosok sem voltak erősebbek nála. Kovács László (2004 – 2009) az adóügyeket kapta, Andor László (2009 – 2014) pedig a szociálpolitikát. Kovács pozíciója sohasem volt erős, Andor viszont ciklusa végén kapott komolyabb keretet a válság okozta károk enyhítésére. Első ránézésre Navracsics befolyása valahol kettejük között lehet: Kovácsénál fontosabb, Andor utolsó két événél talán valamivel gyengébbnek látszik.

Navracsics sokkal jobb területet kapott, mint amiről még a hét elején cikkeztek a külföldi lapok."

Sőt, van ennél határozottan pozitívabb ellenzéki vélemény is. "A Navracsics Tibor számára felajánlott oktatásért, kultúráért, ifjúságért és állampolgársági ügyekért felelős európai bizottsági biztosi poszt Magyarország számára stratégiailag sokkal fontosabb, mint azok a feladatok, amelyekről a hírekben szó volt az elmúlt hetekben" - mondta az MTI-nek Schiffer András.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.