valasz.hu/itthon/ron-werber-miatt-hagyta-ott-az-lmp-t-a-part-tanacsadoja-127450

http://valasz.hu/itthon/ron-werber-miatt-hagyta-ott-az-lmp-t-a-part-tanacsadoja-127450

Drámai levél Orbán Viktornak: cserbenhagyókra kellene szavazni?

/ 2018.02.14., szerda 15:03 /

„Valószínűsíthető, hogy az a választópolgár, aki szíve, indíttatása és keresztényi meggyőződése okán eddig a jobboldali szavazók táborába tartozott, most sem fog a baloldalra szavazni. De miután cserbenhagyásos cselekmény áldozata lett, nem fog ujjongva a cserbenhagyókra szavazni, hanem otthon marad!” – írja a Kossuth Klub korábbi vezetője.

Szűk két éve már jelentkezett egy Orbán Viktornak címzett nyílt levéllel Csanády Lili, a Kossuth Klub volt vezetője, melyben a devizaadósok drámai helyzetét ecsetelte. Akkor egyebek mellett azt írta: „Ön nem győzi minden nyilvános megszólalásában hangsúlyozni, hogy megoldották a devizaadósok problémáját. Szeretném, ha egyszer őszintén válaszolna, és elmondaná, hogy ez a saját meggyőződése, vagy a tanácsadói noszogatják az állandó ismétlésre, hátha valaki az idők múlásával elhiszi.”

Csanády Lili nem ellenzéki ármánykodóként szólt; olyannyira nem, hogy később a vállaltan kormánypárti Polgár Portál szerzőjeként hallatott magáról.

Most pedig ismét egy terjedelmes Facebook-bejegyzéssel jelentkezett, melynek címe: Miért, mitől és kitől akar engem mindenki megmenteni? Második levél Orbán Viktornak, Magyarország Miniszterelnökének!

Néhány részlet az írásból:

Az egykori-mai baloldal, aki nem kormányzott, nem épített, nem gondozta a fővárost, nem reformálta meg az oktatást, kiprivatizálta az utolsó szikét is az egészségügyből, most naponta harsogja, hogy ej, te, Orbán-kormány, micsoda gyalázat, hogy nem tudtad az elmúlt 8 évben, Aladdin lámpáját megdörzsölve a Dzsinn közreműködésével eltüntetni a rossz vagy semmilyen döntéseinket, és mindazt helyreállítani, amit szorgos kommunista kezek leromboltak, vagy elrontottak az elmúlt 60-70 évben.”

„Az állítólagos jobboldal – amely számomra megnyilvánulásaiban mára a valódi dialektika megtestesülése – amióta létezik és problémák merülnek fel a kormányzásával, a döntéseivel kapcsolatban, hátrafelé mutogat, mint egy elromlott szemafor. Teljesen egyértelmű, hogy szerintük mindaz, ami rossz, a múlt hozadéka, kifogás van bőven, leginkább a nyolc év nem volt elég új világot építeni, de mindaz, ami jó, az az ő kizárólagos eredményük.”

„Tényleg nagyon nagy veszély nemcsak Magyarországra, hanem Európára is a migránsválság és Brüsszel bürokratáinak mindent rációt és jogot tipró magatartása, de mit gondoljon az a becsapott, kifosztott devizaadós, aki az összes társával egyetemben a hazai bíróságokon még nem nyert pert a csaló bankkal szemben?! Miért aggódjon az Európai Bíróság igazságtalan ítéletei miatt, mikor a nyilvánvaló honi justizmord áldozata többszázezer magyar család?! Már nem tud aggódni a devizaadós-szavazó a brüsszeli bürokraták, Soros bácsi és liberális szövetségeseinek eddigi és következő »csínytevései« miatt sem, hisz többször is kiszámolta, hogy csak az egyre szaporodó pártok választásaira pazarolt reklám- és kampánypénzeiből rég könnyedén meg lehetett volna oldani az adósságcsapdát!”

Valószínűsíthető, hogy az a választópolgár, aki szíve, indíttatása és keresztényi meggyőződése okán eddig a jobboldali szavazók táborába tartozott, most sem fog a baloldalra szavazni. De miután cserbenhagyásos cselekmény áldozata lett, nem fog ujjongva a cserbenhagyókra szavazni, hanem otthon marad!”

„Miniszterelnök Úr! Miért is tartunk itt? Megérte? Van még akarat és idő korrigálni? Nem kellene még időben a reset gombot megnyomni? Talán még érdemes! Ez ki fog derülni április 8-án.”

Csanády Lili teljes levele tehát itt olvasható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ez most már Lázár–Tiborcz-ügy

Minél több részlet derül ki, annál érthetőbb, miért próbálta eldugni a kormány az Elios csalásgyanús közvilágítás-korszerűsítési beruházásairól szóló OLAF-jelentést.

A Fidesz és a totális képviselet kockázata

„A hatalom, a pénz, a döntések mindig hordozzák a megosztás veszélyét. Előbb-utóbb lesznek, akikhez a hatalmon lévőknek muszáj mást szólni, valamivel indokolni, hogy miért nincs más értelmes választás, mint ők.”

Salgótarján nem Szeged – billegő körzetek Nógrádban

Makacs szegénység, elöregedés, lassú fogyatkozás: az ország legvidékiesebb megyéjében lenne ok a protestszavazásra. A megyeszékhelyen erős a baloldal, de a háromosztatú politikai térben a kormánypártnak a legjobbak az esélyei. A Heti Válasz választási sorozata ezúttal a két nógrádi választókerületet mutatja be. Részletek a friss lapszámban.

Egyetlen közautó 7–11 magántulajdonban lévőt helyettesíthetne?

Már 500 közautó áll a fővárosban közlekedők rendelkezésére, két-három év múlva pedig ezernél is több lesz. Külföldi tapasztalatok szerint tízszer ennyi saját járgányt helyettesíthetnek, de kérdés, hogy ez idehaza is reális-e. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.