Drámai levél Orbán Viktornak: cserbenhagyókra kellene szavazni?

/ 2018.02.14., szerda 15:03 /

„Valószínűsíthető, hogy az a választópolgár, aki szíve, indíttatása és keresztényi meggyőződése okán eddig a jobboldali szavazók táborába tartozott, most sem fog a baloldalra szavazni. De miután cserbenhagyásos cselekmény áldozata lett, nem fog ujjongva a cserbenhagyókra szavazni, hanem otthon marad!” – írja a Kossuth Klub korábbi vezetője.

Szűk két éve már jelentkezett egy Orbán Viktornak címzett nyílt levéllel Csanády Lili, a Kossuth Klub volt vezetője, melyben a devizaadósok drámai helyzetét ecsetelte. Akkor egyebek mellett azt írta: „Ön nem győzi minden nyilvános megszólalásában hangsúlyozni, hogy megoldották a devizaadósok problémáját. Szeretném, ha egyszer őszintén válaszolna, és elmondaná, hogy ez a saját meggyőződése, vagy a tanácsadói noszogatják az állandó ismétlésre, hátha valaki az idők múlásával elhiszi.”

Csanády Lili nem ellenzéki ármánykodóként szólt; olyannyira nem, hogy később a vállaltan kormánypárti Polgár Portál szerzőjeként hallatott magáról.

Most pedig ismét egy terjedelmes Facebook-bejegyzéssel jelentkezett, melynek címe: Miért, mitől és kitől akar engem mindenki megmenteni? Második levél Orbán Viktornak, Magyarország Miniszterelnökének!

Néhány részlet az írásból:

Az egykori-mai baloldal, aki nem kormányzott, nem épített, nem gondozta a fővárost, nem reformálta meg az oktatást, kiprivatizálta az utolsó szikét is az egészségügyből, most naponta harsogja, hogy ej, te, Orbán-kormány, micsoda gyalázat, hogy nem tudtad az elmúlt 8 évben, Aladdin lámpáját megdörzsölve a Dzsinn közreműködésével eltüntetni a rossz vagy semmilyen döntéseinket, és mindazt helyreállítani, amit szorgos kommunista kezek leromboltak, vagy elrontottak az elmúlt 60-70 évben.”

„Az állítólagos jobboldal – amely számomra megnyilvánulásaiban mára a valódi dialektika megtestesülése – amióta létezik és problémák merülnek fel a kormányzásával, a döntéseivel kapcsolatban, hátrafelé mutogat, mint egy elromlott szemafor. Teljesen egyértelmű, hogy szerintük mindaz, ami rossz, a múlt hozadéka, kifogás van bőven, leginkább a nyolc év nem volt elég új világot építeni, de mindaz, ami jó, az az ő kizárólagos eredményük.”

„Tényleg nagyon nagy veszély nemcsak Magyarországra, hanem Európára is a migránsválság és Brüsszel bürokratáinak mindent rációt és jogot tipró magatartása, de mit gondoljon az a becsapott, kifosztott devizaadós, aki az összes társával egyetemben a hazai bíróságokon még nem nyert pert a csaló bankkal szemben?! Miért aggódjon az Európai Bíróság igazságtalan ítéletei miatt, mikor a nyilvánvaló honi justizmord áldozata többszázezer magyar család?! Már nem tud aggódni a devizaadós-szavazó a brüsszeli bürokraták, Soros bácsi és liberális szövetségeseinek eddigi és következő »csínytevései« miatt sem, hisz többször is kiszámolta, hogy csak az egyre szaporodó pártok választásaira pazarolt reklám- és kampánypénzeiből rég könnyedén meg lehetett volna oldani az adósságcsapdát!”

Valószínűsíthető, hogy az a választópolgár, aki szíve, indíttatása és keresztényi meggyőződése okán eddig a jobboldali szavazók táborába tartozott, most sem fog a baloldalra szavazni. De miután cserbenhagyásos cselekmény áldozata lett, nem fog ujjongva a cserbenhagyókra szavazni, hanem otthon marad!”

„Miniszterelnök Úr! Miért is tartunk itt? Megérte? Van még akarat és idő korrigálni? Nem kellene még időben a reset gombot megnyomni? Talán még érdemes! Ez ki fog derülni április 8-án.”

Csanády Lili teljes levele tehát itt olvasható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Betont mindenhova!

Az egyik helyen a teniszre hivatkozva emelnek betonmostrumot, Zuglóban viszont a teniszpályákat veszik el egy fedett futópálya kedvéért.

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg blöff volt a rezsicsökkentés?

A földgáz külföldi áresése valóban lehetővé tett volna egy méretes lakossági gázárcsökkentést 2015–16 táján, a kormány azonban inkább tartalékba rakta az erre fordítható összeget. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Ez most tényleg össznemzeti ügy – aki magyar, aláír!

Miért kell vért izzadni ahhoz, hogy egymillió uniós aláírás összegyűljön a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezéshez? Csáky Pál, az ügyet az Európai Parlamentben képviselő felvidéki politikus és névrokona, Csáky Csongor, a gyűjtést idehaza szervező Rákóczi Szövetség főtitkára válaszol a csütörtöki Heti Válaszban.