Eddig nem látott felvételen vall életéről a „combinós gyilkos” A. Áron Gergely

/ 2014.08.06., szerda 08:45 /

A Corvinus Egyetem szociofilmes kurzusának hallgatói 2011-ben dokumentumfilmet forgattak a múlt heti Margit körúti „combinós gyilkosság” után hírhedté vált hajléktalan férfi, A. Áron Gergely életéről. 

A félórás, Mi a cél? című filmben megszólal Áron Gergely testvére is. A történetfolyamból súlyos életút rajzolódik ki. „A mi szüleink nagyon durván, három évig váltak” – mondja Sarolta, a férfi nővére. Áron Gergelyt tehetséges gyereknek tartották: tanulás után dzsúdó-, majd klasszikusgitár-órára rohant. Az egymást a körömhosszúság miatt elvileg kizáró elfoglaltságokra (értsd: előbbi tiltja, utóbbi feltételezi a hosszabb körmöket a pengető kézen) pedig külön technikát fejlesztett ki.

„Semmi baj a Fornettivel, csak hideg” – mondja a hajléktalan férfi saját maga által tákolt lakásviskójában, majd cigarettára gyújt. Az otthontalanságot a szabadság egyik formájaként felfogó Áron Gergely rengeteg pénzt „vert el” az utcai élettel: milliós örökséget, támogatást, mindent.

„A gazdasági recesszió hatása, hogy az emberek csutkára szívják a cigit” – meséli utcázós-csikkgyűjtögetős tapasztalatait. A film végén ismerteti kedvenc italkombinációját: „Országúti koktél. Egy liter kávé, két liter bor: egy órán belül… Attól bevadulsz… Rombológéppé válik az ember.”

A. Áron Gergely bulikról, szétszórt milliókról, angliai munkájáról, az „utcázás” kezdeteiről, rendőrségi ügyeiről is beszél a Mi a cél? című vizsgafilmben. (Részletek a készítő MTC.G Produkcióról ezen a blogon, illetve a Bors cikkében.)

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.